HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



El Celler de Can Roca

TOT UN ESPECTACLE DE TEXTURES I SENSACIONS.

Més de sis mesos esperant..., i ja està, ja ha passat, s'ha acabat, però les sensacions, l'experiència viscuda, els records, les textures, les imatges, i tot, tot..., quedarà per sempre, dins.., imprès en la memòria, guardat a pany i forrellat en el racó més profund del meu subconscient, allà estarà eternament, per alimentar la meva caixeta dels bons records, aquella que de vegades has d'obrir perquè et recordi lo afortunat i la sort que tens de tenir el que tens.

Dia 16 de Maig de 2013
Una imatge val més que mil paraules...

 


 


MENÚ FESTIVAL AMB MARIDATGE DE JOSEP ROCA.


 

 

Com ja us podeu imaginar, el maridatge va ser senzillament perfecte, hi van haver 5 vins que em varen engalipar per sobre dels altres i són: els Bassots 2008, Pedra de Guix 2010, Gratallops Partida Bellvisos 2010, Escombro 2011 i Idus 2007. Evidentment avui no toca parlar d'ells, però tindran una entrada cadascun d'ells al blog. Realment s'ho mereixen!!!.


Que comenci l'espectacle!!

Menjar-se el món: 
Mèxic: Guacamole, llavor de tomàquet, aigua de tomàquet i cilantre.
Perú: Caldo de ceviche.
Xina: Verduretes encurtides amb crema de prunes.
Marroc: Ametlles, rosa, mel, safrà, ras el hanout, iogurt de cabra.
Japó: Nucli de miso, dashi de nata i tempura de nyinyonyaki.




Olives caramel.litzades.




Cruixent de Gambeta, bombó de carpano amb aranja i sèsam negre, truita de moixernó.




Bombó de moixernó i  brioix de tòfona d'estiu.




Consomé de moixernó, miso i nyoqui de rovell d'ou.




"Olivada", gaspatxo d'olives negres, mousse d'oliva gordal picant, brunyol d'oliva negra, gelat d'oliva manzanilla, pa torrat amb oli, gelée de fonoll, gelée de sajolida i oliva picual.




Comtessa d'espàrrecs blancs i tòfona.




Amanida d'anèmones i navalles.




Tota la gamba: Gamba a la brasa, suc del cap amb algues, aigua de mar,  pa de pessic de plàcton.





Escamarlà al vapor d'Amontillado.




Vellut de carxofes amb Cynar.




Múrgules amb tel de llet i nous al curri.




Llenguado a la brasa amb all negre fermentat, all blanc, suc de julivert i llimona.




Lletons i ventresca de xai a la brasa amb albergínia, cafè i regalèssia.




Fetge de colomí amb ceba, nous caramel.litzades al curri, ginebró, pell de taronja i herbes.




Gelat de massa mare amb polpa de cacau, macarrons de vinagre de Xerès.




Adaptació del perfum Shalimar de Guerlain.  Crema de txai amb taronja sanguina, vainilla, mango i roses.


 


VIOLETES.  Esfera de canyella i violetes amb coco i toffee de mel.




Variat de petifours per acompanyar el cafè.




Vàrem viure un somni inoblidable, una experiència única, un record inborrable, varen ser quatre hores de sensacions i de textures que mai podrem oblidar.

Gràcies...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada