Auzells 2010

EL BLANC DE DON DENIS

Primer de tot us he de dir que si aneu a Andorra, heu de tenir clar i assimilar  que us foteran unes hòsties, que us deixaran distrets, però si ho teniu clar, esteu preparats i conscienciats, endavant , pit i c........llns!!!
El mes normal és que us cobrin més del doble per una ampolla, o sigui que s'ha d'anar amb molt de compte, o a vegades t'emportes grates sorpreses quan en un menú, et serveixen un vi fantàstic, amb una gran relació qualitat-preu, que et deixa esmaperdut i titadistret !!!

Aquest cop em vaig decidir per aquest vi tant peculiar i tant diferent, que ja feia temps que volia provar.
Aquest cop he de donar les gràcies a tot l'equip de sumeliers que m'acompanyava en aquesta vetllada i que gràcies a totes les aportacions s'ha pogut elaborar aquesta cata.
Els companys de ball d'aquesta nit són: petxina farcida de marisc al forn i tronc de Salmó a la brasa amb verdures.

DO. COSTERS DEL SEGRE.
Celler Tomàs Cusiné.
Cupatge de Macabeu, Chardonnay, Sauvignon blanc, Müller thurgau, Albarinyo, Riesling i Muscat amb una criança de 3 mesos en bótes.

A la vista, color groc pàl·lid amb tocs daurats, net i brillant amb una bonica llàgrima, segons en CR i MR. Dens.
Al nas, un vi molt intens vi expressiu en aromes, cítrics, pinya ( LP), plàtan i records dolços molt agradables amb pinzellades de vainilla i canyella, acompanyades de tocs florals.
A la boca, és un vi gras, untuós, records dolços i equilibrat. És un vi sabrós que t'omple la boca, amb un final llarg.
Un vi que ens ha entusiasmat molt a tots, sobretot a LP, i que MR creu que li falta frescor i lleugeresa, una opinió més.

Una vegada més agrair a CR, MR, LP , totes les aportacions sobre la cata, i espero que això sigui un abans i un després, sobre el que ens espera a partir d'ara.


El vi en una botiga uns 10 euros.
A Andorra en un restaurant, 20 euros!!!

No hace falta decir nada mas!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada