BLANC DE SANTA ENGRÀCIA.
Avui abans de dinar i mentre gaudim d'un bon aperitiu, hem decidit que aparcarem la cerveseta per endinsar-nos en aquest fantàstic vi blanc del Pallars. Dia molt gris i plujós, una llàstima perquè avui el patriarca ens tenia preparada una gran sorpresa, però la brasa haurà d'esperar a la setmana que ve.
Ja feia forces setmanes que veia aquesta ampolla al celler d'en Ramon, però esperàvem a veure si ens decidíem algun diumenge a fer peix o algun arròs, però el dia no arribava i avui, ja no podia esperar més, el moment ha estat perfecte, un bon aperitiu i un Ekam 2010, que més podem demanar? Hi ha algú que abans de dinar ja en portarà més al cap que als peus, però ja veureu com no li farà un lleig al que li espera a taula.
Wineaddicts!!!.
D.O. COSTERS DEL SEGRE.
Celler Castell d'Encús.
No estic segur del tot si aquesta anyada és cent per cent Riesling o porta un petit porcentatge d'albarinyo.
A la vista bonic color groc palla intens amb reflexos verdosos, greixós, untuós, amb una bonica llàgrima densa, net i brillant.
Al nas és intens, amb una bona barreja d'aromes ben equilibrats, fruita blanca, records cítrics, records especiats i bonics tocs florals, fons mineral molt agradable.
A la boca, complexe, entrada àmplia i untuosa, carnós, molt fresc per la seva gran acidesa, pos gust cítric i especiat molt agradable i amb un final mineral molt llarg i persistent.
Un gran Riesling dels Pirineus Catalans.
El preu sobre els 18-19 euros.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada