Tocat de l'ala 2012

NASCUT A L'EMPORDÀ TASTAT AL BERGUEDÀ.

Després d'una petita excursió familiar pel parc natural del Cadí Moixeró, per poder gaudir de la natura i l'extraordinari paisatge, i d'unes petites però interessants classes de geologia de la zona, toca pensar amb el tema més important del dia, on dinarem? És una qüestió de prioritat absoluta, comença a ser tard i encara no sabem on acabarem, però Keep Calm que ens en sortirem. La sorpresa és majúscula quan unes paraules màgiques, tendres i dolces surten de la boqueta de la meva dona i diu: Per què no anem al Roures, he que estava per aquí?, com ja heu vist el tema de les distàncies no el porta gaire bé, cap novetat dins l'espècie, però no anava mal encaminada, li sonaven campanes per algun lloc i no sabia ben bé d'on. La idea em va semblar fantàstica, i encara més quan feia més de deu anys que no hi plantàvem els peus per allà. Doncs som-hi tu! carretera i manta, i cap a Espinalbet que hi falta gent.
Dues paraules per definir el nostre pas pels Roures, "Senzillament Apustuflant".



D.O. EMPORDÀ.
Celler Roig Parals i Coca i Fitó.
Cupatge de Garnatxa i Carinyena amb una criança de 4 mesos en bótes de roure francès i americà.
A la vista color cirera picota de capa alta i rivet granatós, de bonica llàgrima fina, net i brillant.
Al nas bona expressió de la fruita negra i vermella madura, móres, gerds, balsàmic, eucaliptus, herbes aromàtiques, especiat, clau, notes intenses del roure, agradables torrefactes, cacau i xocolata.
A la boca és melós, fresc amb una acidesa correcte, elegant i potent, records de la fruita en licor, records balsàmics i especiats, tanins madurs ben integrats, amb una bona persistència i final llarg amb notes amargues.


Un vi de 9 euros que al restaurant et costa 13.., això no te preu. Gran respecte pel vi, el consumidor i l'elaborador.


Salut i a viure!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada