Taïka 2012

ANCESTRAL.

En aquest limitadíssim escumós de Castell d'Encús, en Raul Bobet utilitza el mètode ancestral d'elaboració en comptes del mètode tradicional. La diferència entre els dos mètodes és, que en l'Ancestral, el vi s'embotella quan encara li queda la meitat del sucre residual per fermentar, és para la fermentació, i llavors realitza la segona fermentació en ampolla sense que se li afegeixi ni sucre ni llevats, ni tampoc cap licor d'expedició, d'aquesta manera el sucre d'aquest espumós, prové tan sols del raïm utilitzat en la seva elaboració.
Per nosaltres sí que va ser una nit ancestral, després de poder gaudir d'un Pinot Noir alemany de la regió del Pfalz, en vam fotre un bon homenatge amb aquest ancestral escumós d'alçada anomenat Taïka.
Salut i bombolla!


D.O. COSTERS DEL SEGRE.
Castell d'Encús.
Cupatge de Sauvignon Blanc i Semillon amb una criança en ampolla de 27 mesos.
A la vista color groc palla fosc amb intensos reflexes verdosos amb una bonica bombolla fina i constant.
Al nas és intens i complexe, la fruita madura, préssec, albercoc, nespra amb notes cítriques, quelcom làctic i subtils records de brioix, fruits secs, orellana, ametlla torrada, herbes aromàtiques, i un interessant fons mineral.
A la boca força elegant, greixós, complexe, amb una bombolla fina, ben posada, és fresc amb una bona acidesa, records de la fruita i les notes de la criança, post gust amb records d'espècies dolces i les notes minerals, bona persistència i final llarg.
Segurament si tenim al paciència d'esperar un temps i guardar-lo al celler, guanyarà en complexitat i s'afinarà encara més, tot i així ja està "estupendu".


El preu uns 40 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada