Espelt Terres Negres 2013

LA FÀBRICA DEL GEL

Continuem un dia més, i com cada any per les màgiques terres empordaneses, sense deixar de gaudir ni un sol moment de la família i de tot el que ens envolta, passejades per la platja, excursions per les fantàstiques cales de la costa brava, bronzejats espectaculars a la sorra, i el que més ens agrada per sobre de tot..., la gastronomia de la zona. Aquest cop ens quedem a sopar per Palamós, i com cada any no podem faltar a la nostra cita amb la Fàbrica del Gel, un cop més aquí estem, junts tots tres en una taula rodona per compartir el que més ens agrada, les nostres vides i quelcom més....
Salut i Espelt!!


D.O. EMPORDÀ.
Celler Espelt.
Cupatge de Garnatxa i Carinyena amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès i posteriorment 3 mesos en dipòsits d'inox per acabar reposant 12 mesos més en ampolla.
A la vista color cirera fosc amb el rivet violaci, de capa mitja-alta amb llàgrima lenta i abundant que ens tinta lleugerament la copa, net i brillant.
El nas desprèn foscor, però a mesura que respira ens dóna molta complexitat aromàtica, destaca la fruita negra madura, nabius, móres, cireres, mediterrani, herbes aromàtiques com el llorer i romaní, espècies, pebre i quelcom de vainilla, apareixen  les notes minerals de grafit i els agradables torrats, cacau i cafè, quelcom mentolat.
A la boca és un vi potent i intens, molt ampli, equilibrat, amb un punt càlid ben compensat per la seva bona acidesa, tanins sedosos molt agradables, post gust a fruita negra madura, torrats fins i vainilla, de bona persistència i final llarg amb notes mentolades.


Un vi potent, profund, de molta amplitud i llaminer, un vi de l'Empordà.

Salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada