Akilia Lombano 2012

EMBRUIXAT.

Chano Villar, Villa de San Lorenzo, Villarín, K, Lombano, són les cinc meravelloses obres d'art creades a Ponferrada, a la DO Bierzo pel Celler Akilia. Una gama de vins extraordinaris per gent amb la ment oberta i sense complexes. Vins que emanen frescor i mineralitat pels quatre costats, vins amb poca extracció i sense cap tipus de sobre maduració respectant molt el territori i la vinya, vins de caràcter atlàntic amb l'ànima borgonyana.
Vins de conversa per gaudir i parlar-ne durant hores, per compartir amb ments amigues amb ganes de més i sense pors ocultes, per atrevits, pels aventurers, pels divendres nit ( això és cosa meva), pels que es pensen que saben molt i no saben res (per aquests en realitat no cal), pels qui estimes i t'estimen, pels que encara han d'obrir els ulls, pels que han obert els ulls, pels freakys com tu i jo, pels amants del paer extrem, per les gran persones.., i sobretot perquè puguem seguir obrint i gaudint de coses noves i extraordinàries durant molt de temps.
Salut, Mencía i ments obertes!


D.O. BIERZO.
Bodega y Viñedos Akilia.
Monovarietal de Mencía amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color vermell passió amb el rivet rosat de capa mitja tirant cap a baixa amb llàgrima densa, net i brillant.
Al nas és un boom!! grans balsàmics i fantàstiques notes especiades de tot tipus, aromes de fruita vermella fresca, maduixes i gerds, subtils records vegetals, aromes de flors, perfum floral, violetes acompanyades per les notes minerals, minerals i minerals que en aquest vi són molt presents, a quedat clar, oi?.
A la boca només hi ha una puta paraula, frescor màxim (eren dues paraules) molta fruita àcida amb molta mineralitat, pedra seca, sensual i profund, elèctric degut a la seva acidesa, de tanins suaus i una persistència molt bona.
La borgonya al Bierzo, elegància, frescor, delicadesa, subtilesa, sensualitat, poca extracció i molta electricitat.



Senzillament extraordinari.


El preu uns 20 i piku euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada