Segons el diccionari, una de les definicions de trempar és fer assolir al metall o al vidre el punt de fusió òptim per treballar-lo, o de forma més col·loquial també s'utilitza per definir el penis en erecció. Quan dic empalmat em refereixo a la forma col·loquial de trempar, i no a la definició normal del verb, d'ajuntar o connectar els extrems, o el fet de colpejar la pilota amb el palmell de la mà. Em refereixo col.loquialment i vulgarment a el que molts dirien (jo no) tenir-la dura, estar empalmat, trempat com un mico amb cel. També he de dir, perquè quedi clar, que és senzillament una manera de parlar, fent referència a un vi que per les seves qualitats i segons els meus gustos personals, i en les circumstàncies que el vaig tastar, és extraordinari.
Salut i Priorat!
Per cert, encara vaig ben "Tiesu" i engarrotat!
D.O.Q. PRIORAT.
Celler Aixalà Alcait
Cupatge a parts iguals de Garnantxa i Carinyena amb una criança de 15 mesos en bótes de roure francès i americà i 6 mesos en ampolla.
A la vista color vermell cirera intens
amb el rivet violaci, de capa mitja-alta i amb abundant llàgrima densa i
lenta, net i brillant.
Al nas ens mostra tot el seu caràcter
prioratí més autèntic, potent, complex, destaca la fantàstica
mineralitat a pissarra calenta, herbes aromàtiques, fruita negra
madura, melmelada de móres, préssec, pell de taronja, notes
fumades, espècies dolces i quelcom de cacau.
A la boca és un vi molt saborós i
ampli, amb un paladar extremadament mineral, com llepar la pissarra,
molt estructurat, apareix la fruita negra amb companyia de les
espècies, potent, amb una acidesa refrescant i uns tanins vigorosos
i ben integrats, de llarga persistència en boca i un final llarg
marcat per el terroir del Priorat.
El preu a botiga uns 16 euros
Si fós un gurú li donaria 94 punts, però com que no ho sóc ni ho vull ser, i jo no dono punts, només opinions..... és queda tan sols amb la meva empalmada que no és poc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada