Brunello di Montalcino és un vi italià
produït a les vinyes que envolten la ciutat de Montalcino, situat a
uns 80 km al sud de Florència, a la regió vinícola de la Toscana.
Brunello és un diminutiu de Bruno (marró), és el nom que se li va
donar localment al que es creia que era una varietat de raïm
autòcton plantada a Montalcino. L'any 1879, la CA de la província
de Siena va determinar, després d'alguns anys d'experiments, que la
Sangiovese i la Brunello eren la mateixa varietat de raïm, i que el
nom designat havia de ser Sangiovese. D'aquí el nom de la DOCG.
BRUNELLO DI MONTALCINO D.O.C.G.
Tenuta Il Poggione
Monovarietal de Sangiovese amb una criança en bótes de roure francès i posteriorment una llarga criança en ampolla.
A la vista profund i fosc vermell robí
amb rivet grana, de capa mitja-alta i amb abundant llàgrima densa i
lenta, net i brillant.
Al nas és molt elegant i intens,
carregat d'aromes exuberants i molt vibrants, un perfum extremadament
captivador, notes de fruita negra i vermella madura, maduixes,
cireres, nabius, elegants notes d'herbes aromàtiques, records de te verd i subtils i elegants espècies, anís estrellat, clau, pebre,
regalèssia, envoltades de notes fumades i de subtils cuirs, després d'una estona apareixen aromes florals fantàstics de violetes, fons
balsàmic i amb notes mentolades.
A la boca continua l'espectacle de
riques sensacions i exuberància, ampli i intens, envoltant,
agradable equilibri entre frescor i calidesa, carregat de fruita
suculenta i cruixent, un vi ferm i amb cos, de gran estructura amb
una bona acidesa i uns tanins vellutats i ben integrats, un vi
complex i de molta profunditat, de persistència especiada i final
etern.
Un vi amb molt de recorregut i llarga vida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada