Barón de Chirel Reserva 1986

HISTÒRIA VIVA - EL CHALLENGER I TXERNÒBIL

Any 1986:
73 segons després del seu llançament des de Cap Canaveral (Florida, EUA) la llançadora espacial "Challenger", amb set tripulants a bord, esclata a 16 km d'altura. La cabina, amb els seus tripulants, queda pràcticament intacta però es desintegrarà en impactar en l'oceà. Ningú sobreviu a la tragèdia.


Enmig d'una prova en la qual es simula un tall elèctric es produeix una explosió en el reactor número 4 de la central nuclear de Txernòbil (Unió Soviètica), provocant la pitjor catàstrofe nuclear de la història. 31 persones moren immediatament, 135.000 persones seran evacuades i 215.000 reubicades amb posterioritat. A més 30.000 persones moriran en els deu anys següents. Es registrarà una gran contaminació ambiental després d'haver alliberat a l'atmosfera 200 vegades més radioactivitat que les bombes d'Hiroshima i Nagasaki juntes.

Però no tot van ser males notícies...

Barón de Chirel sorgeix el 1986 arran d'una elaboració experimental a partir d'una selecció de raïm de vinyes molt velles, entre 80 i 110 anys, de molt baix rendiment i gran qualitat. Dels resultats d'aquesta prova neix el que serà precursor dels que podrien denominar, vins de la nova era de Rioja. Aquest vi es produeix de manera molt limitada en tan sols les grans anyades, on s'expressen el caràcter de la vinya, del sòl i de la varietat, dins d'un conjunt harmònic.


D.O.Ca. RIOJA.
Herederos del Marqués de Riscal.
A la vista bonic i viu color robí amb el rivet entre rosat i teula, de capa mitja, amb fina llàgrima, net i brillant.
Al nas.., que respiri, que respiri una estoneta..., ara sí, atractiu, delicat i complex, el meu germà diu que el descol·loca, a ell li costa poc, jo dic, profund, místic, històric, aromes intensos de fruita vermella madura i especiada, clau, pebre, encens, turba, notes fumades de caixa de cigars, quelcom de fullaraca i sotabosc, subtils espècies dolces de canyella i vainilla, fines i agradables notes de fusta vella i encenalls de ebenisteria perfumada, bonica subtilesa i harmonia aromàtica.
A la boca és fi, subtil i delicat, però ampli i intens al paladar, vellutat, de cos estructurat gràcies a una acidesa força viva i uns tanins fins i polits, agradables notes amargues, i aromes fumats i especiats, agradable recorregut amb una gran persistència i final llarg marcat per un bouquet intens i explosiu on és marquen les notes de cacau torrat amarg.



Som a Cal Patriarca..., gaudint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada