Sant Llogari 2008

EL MEU PETIT INSTANT.

Hi ha vegades que la vida et sorprèn amb moments inesperats, sorpreses espontànies, instants màgics, alegries i detalls plens de sentiment, tant sols cal un somriure o una subtil carícia o una senzilla rialla, aquell moment compartit on et trobes bé, a gust, on tot és positiu i les paraules són molt més que simples lletres entrellaçades per comunicar-nos, les paraules flueixen i finalment desapareixen, però allò que ens queda és el que realment importa, el que ens fa més forts i poderosos per poder gaudir de la vida, cadascú a la seva manera, però en definitiva gaudir-la. És traca d'això, oi??
En el fons, són el conjunt dels petits instants de la nostra vida el que ens fa ser més feliços cada dia.

Aquest cava ha estat un d'aquells petits instants, en una nit que va ser fantàstica, vaig tenir el privilegi i la gran sort de descobrir un dels meus instants, gràcies Roger.
Potser no serà un Cava Parker o Peñin, i potser mai tindrà un gran reconeixement, segurament molt poca gent serà capaç d'apreciar-lo, o potser ni tant sols serà un bon cava per d'altres, però a mi em va agradar molt i aquesta és la meva petita aportació, el meu minúscul gra de sorra i el meu reconeixement cap aquesta gent que estima el que fa i ho fa bé.


SENSE D.O.
La Cofraria del Cava de Monistrol de Calders.
Cupatge de Xarel.lo, Macabeu i Parellada i ha estat uns 15 mesos en ampolla.
Cada Setmana Santa entre els 6 amics que formen part de la Cofraria fan uns 1000 ampolles l'any.
Compren el most amb la primera fermentació ja realitzada, degut a la seva infraestructura i l'elevat cost de la maquinària, i ells s'ocupen de la segona fermentació amb el vi base el qual hi afegeixen el tiratge, a partir d'aquí les ampolles es deixen en repòs a les caves uns 12-15 mesos fins el moment del seu degollament.

A la vista color groc palla intens amb reflexes daurats, net i brillant, de bombolla fina, petita.
Al nas, intensitat aromàtica mitja, més que correcte, destaquen aromes cítrics amb tocs de fruita blanca i m'atreviria a dir, amb pinzellades florals, però molt subtils, sobre un fons on apareixen suaus aromes de criança, pastisseria, poc perceptibles i records d'ametlla.
A la boca és fresc, lleuger, agradable, equilibrat, amb bona acidesa, i amb un bon pas del carbònic, fàcil de beure i amb una persistència més que correcte.


Em queda una segona ampolla que cataré amb més tranquilitat.
Born in Penedès made in Pla de Bages.
No té preu perquè no està a la venta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada