VI DE FINCA.
Avui he tingut la gran sort de gaudir d'un sopar extraordinari, en un local de la ciutat que era totalment desconegut per a mi, però amb el que ens uneix una relació molt personal i familiar. Per aquesta raó, era un pecat no haver gaudit abans dels plaers d'aquesta cuina moderna i d'autor que tenim tant a prop de casa. Moltes coses m'han engalipat d'aquesta vetllada, deixant de banda el menjar, que és senzillament fantàstic, hi ha varies coses a tenir molt en compte, la carta de vins, tot i ser exclusivament Torres, és força extensa i amb la incorporació d'algun vi del Pla de Bages, que a la llarga s'anirà ampliant. Però lo més important són els preus dels vins, on el propietari, ex-sommelier del Bulli, mostra un respecte únic i com pocs restaurants d'aquí casa. L'altre tema important són les copes....Riedel, us ho podeu creure?, doncs sí, tot un plaer gaudir els vins amb aquestes obres d'art de cristall, ha estat un maridatge a tres bandes perfecte.
D.O. PENEDÈS.
Celler Jean Leon.
Cupatge de Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc amb una criança de 18 mesos en bótes de roure francès i americà.
A la vista color cirera intens amb rivet grana de capa mitja, net i brillant.
Al nas d'intensitat mitja, complexe, fruita negra madura, records de confitura, especiat, pebre, records de vainilla i coco, balsàmic, tocs mentolats, subtil fons torrat agradable amb records a tabac.
A la boca, entrada elegant i subtil, de cos mig, àgil, bona acidesa i tanins madurs, ben integrats, de bona estructura, post gust especiat i torrat amb final mentolat de persistència mitja i final correcte.
Un més dels grans vins que ens ha deixat en Ceferino al Penedès.
El preu a botiga uns 17 euros, al restaurant 21 euros, només 4 euros de més pel servei. Per què no pot ser a tot arreu així? O és que el vi no és mereix el mateix respecte que d'altres productes?
Vull donar les gràcies a en Carles per aquesta nit tant especial.
Per cert, el restaurant és Ca la Raquel
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada