FRESCOR D'ALTA MUNTANYA.
Després d'un intens dissabte de casament, toca diumenge relaxat i com ja és habitual a casa nostra, això vol dir un bon àpat en família. Aquest diumenge el menú no pot ser millor, i és que ens esperen impacients uns bons "xuletons" de vedella segellats a la perfecció sobre brasa d'alzina a la temperatura perfecta, i acompanyats d'unes fantàstiques carxofes amb oli de cavaloca i sal gruixuda i unes patates del canabec al caliu a baixa temperatura. Ja sé que potser sóc poc objectiu, però jo avui, a aquest fantàstic cuiner de cada diumenge, li donaria almenys dues estrelles michellin. Si us acosteu a la foto i oloreu encara us arribaran aquests fantàstics flaires de la brasa.
Tot va ser perfecte, però part de la culpa la té aquesta extraordinària ampolla de muntanya.
D.O. COSTERS DEL SEGRE.
Celler Batlliu de Sort.
Monovarietal de Pinot Noir amb una criança de 10 mesos en dipòsits acer inox.
A la vista vermell robí pàl.lid de capa baixa i rivet rosat, de llàgrima fina net i brillant.
Al nas és molt seductor i perfumat, gran expressivitat de la fruita vermella fresca i sucosa, maduixes, gerds, records vegetals d`herbes mediterrànies i agradables aromes de fulles de te, subtil perfum de violetes i tocs de xocolata dolça. Encara ara recordo tots els seus aromes perfectament, quina joia!!
A la boca és un vi fi i elegant, d'entrada sedosa, saborós, de molta frescor i una fantàstica acidesa ben combinada amb uns tanins suaus i perfectament integrats, amb la fruita fresca molt present, de post gust afruitat, amb un final llarg i molt persistent.
Realment us he de dir que aquest Biu m'ha deixat bocabadat, esmaperdut i tita distret.
Mare meva quin vi!, i a quin preu, uns 12 euros.
Salut i Pallars!!
www.batlliudesort.cat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada