Garrí vi novell 2014

PER SANT MARTÍ, MATA EL PORC I ENCETA EL VI.

Sempre és una gran notícia que cellers catalans s'engresquin a recuperar una tradició que estava molt arrelada a Catalunya, com és la del vi novell. Am l'arribada de l'onze de Novembre, el dia de Sant Martí, que coincidia amb la matança del porc, tant tradicional a les masies de pagès de casa nostra, s'encetava el vi de la nova anyada, i això era motiu de festa i celebració, això és feia perquè el vi no s'havia conservat bé i amb els mesos anava perdent les seves propietats. Com queda molt clar en l'etiqueta i el nom del vi, que vol retre homenatge a una tradició tant arrelada com és la matança del porc, per cert, un sol cop he vist una matança i encara tinc els crits del pobre animal dins del cervell, sóc així de cagamandurries, però això si, les botifarres i la cansalada si que m'he la fotu, cagat si, burro no!.
Som al Kursaal, és aquí on el vaig poder tastar per primera vegada, i és aquí on el gaudirem en família, bon menjar i bona companyia.


D.O. CONCA DE BARBERÀ.
Celler Rosa Maria Torres.
Varietat principal Pinot Noir, el que no sé és si porta algun cupatge.
A la vista color vermell robí amb reflexes violetes de capa molt baixa, net i brillant.
Al nas és net i perfumat, pricipalment marcat per la fruita vermella fresca, maduixes, gerds, i notes florals.
A la boca és fàcil, àgil, ens mostra tota la fruita trobada al nas, amb un toc carbònic, fresc, lleuger i amb una marcada acidesa, poc persistent i final correcte.


Un vi fàcil i divertit per centrar-se en d'altres coses.
Un vi d'un Manresà, en Oleguer Brunet, que ben parits que som!


El preu sobre els 10 euros al restaurant.

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies Iban pel comentari del vi!
    Està fet amb un 90% de Pinot noir i un 10% de syrah. No està posat a l'etiqueta perquè creiem que no és rellevant. Nosaltres busquem fer un Vi Novell i que en destaquin les característiques del tipus de vi: aromes clars i directes i una bona acidesa de joventut. Agradable, fácil, ràpid... i ben fet, clar!
    Salut

    Oleguer

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la aclaració Oleguer, salut i vi

      Elimina