UNA CUCADA.
El Trepat és una varietat autòctona de la Conca de Barberà, i dóna vins lleugers i afruitats, de bona acidesa i graduació alcohòlica mitjana molt característics. Amb el Trepat s'obtenen uns vins rosats i uns vins base per a caves molt personals, però també es troben cada cop més vins negres, com aquest Cuca de Llum, i algun blanc, que estan obtenint un gran reconeixement per la seva singularitat i gran qualitat.
És una varietat que no es vol deixar perdre sota cap concepte, per aquest motiu se la potencia i al poble de Barberà de la Conca s'ha gestat la Festa del Trepat per promocionar el seu consum i destacar la seva importància per la comarca, per Catalunya i pel món. Una varietat que li dóna un caràcter únic aquest territori.
Som dia 25 i aquí estem, gaudint de la família i la terra, junts en una mateixa taula. Salut i Bon Nadal a tothom.
D.O. CONCA DE BARBERÀ.
Celler Succés Vinícola.
Monovarietal de Trepat.
A la vista vermell cirera de capa baixa amb el rivet violaci de llàgrima molt fina, net i brillant.
Al nas és de caràcter molt varietal, fruita vermella fresca, subtils records especiats, pebre, regalèssia, balsàmic, i aromes de molsa i terra mullada de fons, mineral.
A la boca és afruitat, lleuger, subtil, fi, amb la fruita vermella fresca omplint completament la boca, junt amb les sensacions balsàmiques i la regalèssia, amb una bona acidesa i uns tanins suaus i agradables, de bona persistència i final llarg.
Una bona manera de començar el dinar de Nadal.
El preu sobre els 8 euros.
www.succesvinicola.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada