Blau 2013

VELLUT BLAU.

Un dels primers dies de vacances per terres Andorranes, vam decidir gaudir un xic de la seva cuina tradicional en un cèntric restaurant de la capital. Un indret en el que anteriorment ja havíem estat i que, sincerament, tampoc és gran cosa, més aviat tot el contrari, però la veritat és que ja era molt tard i no teníem cap més opció i la gana estrenyia, sobretot a la xineueta, la sort és que sabíem que podríem gaudir d'alguna bona ampolla de vi, i així va ser. No us penso explicar tota l'experiència del dinar perquè va ser bastant lamentable, un cambrer per 12 taules, quin desastre de servei!, i el que vàrem fer és quedar-nos amb els instants més bons de tot el dinar, que com és lògic van ser la companyia de la família i del bon vi.


D.O. MONTSANT.
Cellers Can Blau.
Cupatge de Carinyena, Garnatxa i Syrah amb una criança de 4 mesos en barriques de roure francès.
A la vista color cirera picota molt viu amb rivet violaci intens de capa mitja-alta amb abundant llàgrima que ens tinta la copa, net i brillant.
Al nas és molt aromàtic, marcat per la agradable fruita madura, gerds, maduixes, records làctics, i intensos aromes florals, espígol, violetes, espècies dolces, vainilla, canyella, quelcom mentolat, subtils records minerals i terrosos, agradable fons torrat.
A la boca és carnós, gras, cremós, fresc, vellutat, amb els aromes de la fruita madura i les espècies juntament amb fins torrats, acidesa molt viva i uns tanins fins aportant bona estructura, un vi dens però gens pesat, de bona persistència i final llarg.
Complex, enigmàtic , divert, optimista i rialler, però amb molt de seny.


Segona anyada que gaudeixo d'aquest fantàstic Montsant i les sensacions continuen sent les mateixes.


El preu a botiga uns 7 euros, al restaurant no ho vull ni recordar.

www.cellerscanblau.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada