Foranell Picapoll 2010

VENT DE MAR.

Foranell és el vent que bufa de mar cap a terra i potser una de les característiques més marcades d'aquest vi, ja que ens regala unes agradables sensacions salines molt marines tant en nas com en boca, entre d'altres. Picapoll d'Alella, de la zona de Tiana, varietat típica del Pla de Bages, difícil de treballar i diuen que poc agraïda, però jo no hi estic gaire d'acord. Foranell és un d'aquells vins únics pel seu caràcter i per les sensacions tant peculiars que ens aporta, un vi diferent, amb una gran feina al darrera, un vi que expressa tot el caràcter d'aquesta varietat en aquella zona, se'ns mostra, nua, sense disfresses, a pèl..., un vi intens, que ens sedueix per la seva complexitat simple, però a l'hora tant enigmàtica, freaky i captivadora.
Mini tast amb en Marc, és clar.


D.O. ALELLA.
Celler Quim Batlle.
Monovarietal de Picapoll amb una criança en dipòsits amb les mares, sense passar per bóta.
A la vista bonic i intens groc daurat amb reflexes verdosos, gras i untuós amb llàgrima densa i abundant, net i brillant.
Al nas és realment fascinant, intens i fragant, aromes marins, salinitat, complex, notes d'escabetx, llevats, fleca i notes minerals, ceres, molsa, records cítrics, llimona, pell de taronja, fruita blanca, herbes aromàtiques, llorer, quelcom de flor, gessamí. Un picapoll diferent al que estic acostumat, res a veure amb el Pla de Bages, matisos totalment diferents.
A la boca és dens, gras, untuós, ampli i equilibrat, carnós, molt mineral en boca, pedra seca, ben acompanyat per la fruita blanca, fantàstiques notes salines (foranell), acidesa correcta, de bona persistència i força llarg en boca. un vi amb un bon frescor i de graduació controlada, que el fan fàcil de beure.



Una ampolla que no deixa a ningú indiferent.


El preu uns 12 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada