DE SANT FRUITÓS AL VENDRELL.
"El millor degustador no és aquell que repeteix que les conegudes i prestigioses marques de sempre són les millors... El millor degustador de vi és aquell que encara és capaç de trobar alguna qualitat en un vi poc afortunat".
"La distància econòmica més curta entre dos bons vins no sempre és la línia recta".
Aquestes són algunes de les frases d'en Joseph Puig, enòleg, viticultor i escriptor de Sant Fruitós de Bages però establert al Vendrell. És el pare d'aquesta fantàstica garnatxa blanca de la Terra Alta, també són seus vins com el Tinto, que elabora a la Rioja, el Rouge, a la Terra Alta, el Red al Montsant i un blanc de Macabeu, el Áureo, també a la Terra Alta. Ahhh! que quasi se m'oblida, el Dolç de Lluna, un vi de Merlot ideat expressament per maridar-lo amb la xocolata.
Nosaltres vam poder gaudir el White un dissabte molt calorós de Juny amb tot allò que no pot faltar mai, i que no em canso mai de repetir, per aquesta raó avui no ho faré.
Salut i Garnatxa!
D.O. TERRA ALTA.
Joseph Puig.
100% Garantxa blanca
A la vista intens groc or brillant amb reflexes daurats, dens, amb formació de llàgrima, net i brillant.
Al nas profund i complex, aromes de fruita blanca, pera sucosa i notes cítriques, llima, taronja, records de fulla de pi, pinassa, i quelcom de mel, notes florals, balsàmic i mineral.
A la boca és cremós, llaminer, ampli, molta fruita blanca i bonica acidesa cítrica, llarg i profund, amb un agradable dolçor, equilibrat, de bona persistència i final llarg amb notes minerals.
El preu a la botiga d'en Marc 9-10 euros.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada