unculín 2013

NO S'HO MEREIX.

Ja coses que son del tot inacceptables, d'aquelles que no entendré mai, i es que no hi ha res pitjor que la falta de respecte cap a qualsevol vi als restaurants. Per què aquest maltracte insultant?, en primer lloc cap a l'elaborador, la persona que hi posa cos i ànima perquè nosaltres el gaudim com es mereix, i després cap al client, que l'únic que vol és passar una bona vetllada en companyia d'un bon vi. I sincerament no demano cap raresa, ni la necessitat d'aquell elitisme i esnobisme tant pansificat ja, tan sols la senzillesa necessària per que tot sigui perfecte per a cada client.
És intolerable la deixadesa i el no saber fer, per molt bo que sigui el menjar en un restaurant, hi ha coses que no es poden perdonar, el tracte, la espera, el voler i no poder, la poca il.lusió..., i repeteixo que no és qüestió de buscar la excel·lència, tan sols una mica de respecte i humilitat. Aquesta nit aquesta jove Mencía és mereixia molt més.


D.O. BIERZO
José Antonio García Viticultor.
Monovarietal de Mencía amb una criança de 4 mesos amb les mares i 2 mesos en ampolla.
A la vista color cirera picota de amb el rivet granatós, de capa alta, amb una llàgrima densa i lenta, net i brillant.
Al nas d'entrada un pel tancat amb aromes d'humitat, molsa, a mesura que es va obrint guanya amb intensitat aromàtica, destacant la fruita negra i vermella, móres, maduixes, nabius, i les notes florals, violetes, records d'herbes aromàtiques i notes minerals.
A la boca és amable, licorós, per culpa de la temperatura, agradable i molt viu, fresc, aromes de fruita i flor, amb una acidesa destacable i uns tanins fins i madurs, de bona persistència i final correcte amb un post gust mineral.
Un vi divertit si el pots prendre com es mereix.


Ampolla a temperatura ambient, uns 32 graus, demanem una glaçonera i ens porten una funda gelada, tant gelada com els meus ous, en demanem una altre, tan gelada com els meus ous..., finalment desistim per no haver de rebentar caps.
No vaig fer cap foto de les fundes per no danyar la imatge del bloc, però us juro que no tenien cap mena de malbaratament.


El preu a botiga 7-8 euros, al restaurant 14 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada