CONCA D'ORO.
Avui ens toca un viatge ràpid per la Toscana, al cor del Chianti Classico on s'elaboren un vins d'una excel·lent qualitat. A mitjans de la dècada de 1970 els productors de la regió van decidir millorar els seus vins deixant d'utilitzar les varietats estrangeres com el Cabernet Sauvignon i utilitzar tant sols la seva varietat autòctona la Sangiovese, intentant així, donar el caràcter i la complexitat de la terra i el clima als seus vins. Algunes denominacions encara els hi queda molt per aprendre sobre l'autenticitat i el caràcter de les varietats autòctones en els seu terroir, tot arribarà segur que si.
Salut i Sangiovese.
D.O.C.G. CHIANTI CLASSICO.
Fontodi Azienda Vinicola.
Monovarietal de Sangiovese amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color vermell robí amb rivet granatós, de capa mitja amb una llàgrima abundant, net i brillant.
Al nas destaquen els aromes a fruita vermella madura i notes florals de violetes, records herbacis i especiats, de bona intensitat, amb un fons torrat molt subtil amb bona evolució cap a torrefactes, cafè.
A la boca és un vi amb un gran cos, robust, marcat per la fruita i les espècies, bona estructura i de gran persistència, acidesa viva i tanins suaus i vellutats, amb un final llarg amb notes torrefactes.
El preu uns 18 euros.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada