Bollinger La Grande Anée 2004

EN EL RISC HI HA EL PLAER.

Seguim de celebració gaudint de l'any que va canviar les nostres vides, i aquest cop toca una mica de bombolleta fina i torradeta "gabatxina", e champagne preferit del meu estimat James Bond, un bon amic que conec des de fa molts anys amb el que m'he divertit molt i he compartit grans moments i moltes aventures, algunes d'elles molt perilloses. Una d'aquelles persones que sembla que per ell no passin els anys, continua tant jove i elegant com quan el vaig conèixer, ara ja deu fer més de trenta anys. De fet, us he de dir que no està així per casualitat, és un home que es cuida molt tant física com espiritualment, al qui li agraden les dones boniques i el bon vi, crec que amb això està tot dit.




CHAMPAGNE.
Bollinger.
Cupatge de Pinot Noir i Chardonnay amb una criança mínima de 6 anys. Elaborat només en les millors anyades.
A la vista color groc palla pujat amb reflexes molt daurats i intensos, amb una bombolla molt fina i continua amb una preciosa corona, molt net i brillant.
Al nas és espectacular, gran ventall aromàtic molt intens i elegant, la fruita blanca en primer pla, molt madura, pera, notes de pa torrat, brioixeria, galetes maria, notes de mantega, fruits secs, garrapinyades, especies dolces, vainilla, ginebró, si movem la copa apareixen notes més fresques de cítrics, llima, pell de taronja, també records de mel i orellanes, fantàstiques notes torrades, caramel, sucre cremat, fons amb records minerals, memorable.
A la boca és senzillament una melodia de seducció, suau i molt elegant amb una bombolla molt fina i fresca, ben integrada, cremós, de gran equilibri entre acidesa i dolçor, extremadament ampli, moltes notes de fruits secs, avellanes, ametlles i el caramel, molt complex amb una estructura fantàstica, torna la mel i la fruita blanca, tot un espectacle, intens i molt persistent i amb un final extraordinari i de una complexitat espectacular.



Elegant excepcional, impresionant.


El preu a botiga uns 90-100 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada