L'ARBOÇAR.
Marselan és una varietat de raïm negre resultat de l'encreuament entre Cabernet Sauvignon i Garnatxa, creada a França l'any 1961, es va començar a cultivar a prop de la ciutat de Marseillan, d'aquí el seu nom. És una varietat minoritària però especialment apreciada per la seva potència i capacitat d'envelliment, i que s'ha adaptat molt bé en algunes zones de Catalunya, donant com a resultat vins tant fantàstics com aquest Foresta. Una d'aquestes zones és el Massís del Garraf, amb un clima molt influenciat pel mediterrani i amb les vinyes envoltades de bosc, arboç, romaní, fonoll i farigola.
Salut i Marselan.
SENSE D.O. - Massís del Garraf
Celler Foresta.
Cupatge de Marselan i un petit porcentatge de Sumoll amb una criança de 15 mesos en bótes de roure francès la meitat del vi, i l'altre meitat en tines d'acer.
A la vista color cirera picota fosc amb rivet violaci, de capa alta, amb una llàgrima fina i abundant, net i brillant.
Al nas és un vi complex i captivador, notes de fruita negra amb confitura, móres, prunes, nabius, especiats com el pebre i la canyella, notes animals, cuir, olivada, iode, sensacions minerals i notes balsàmiques de menta i eucaliptus, agradables notes torrades, cacau i cafè amb llet.
A la boca és un vi rodó, ampli, harmoniós, de pas sedós, profund, la confitura molt present, amb records de licor de mora, balsàmic i molt refrescant, tanins rics i marcats, amb una persistència marcada pel pebre i les notes mentolades i amb un final llarg.
Una petita joia més de casa nostra.
El preu a botiga..., ara no el recordo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada