I LA GELTRÚ.
El celler M.Chapoutier posseeix a dia d'avui una de les propietats vitivinícoles més grans d'Hermitage, amb un 30% de les hectàrees de la denominació. Creada l'any 1808, varies generacions han anat conformant un dels cellers més bonics de la Côte de Rhône. Les seves propietats s'han anat estenent i diversificant per les denominacions d'Hermitage, Crozes-hermitage, Saint-Joseph, Côte-Rôtie, Condrieu, Chateauneuf-du-Pape, Banyuls, Coteaux d'Aix i Tricastin. Michel Chapoutier i el seu germà Marc es fan càrrec del celler cap a finals dels 80 després de fer fora el seu pare Max, de males maneres, segons diuen les males llengües, després d'això comencen a canviar varies coses al celler, s'afinen els mètodes de producció, es compren noves terres, es comença a treballar amb mètodes biodinàmics, etc..,, i els preus es disparen de manera exagerada. Michel és un home innovador i polèmic a la vegada, amb alguna iniciativa original com per exemple que les etiquetes dels seus vins estan impreses en braile.
Salut i Syrah!
APPELLATION CROZES-HERMITAGE CONTRÔLÉE.
M.Chapoutier.
Monovarietal de Syrah amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès una quarta part del vi.
A la vista color grana profund i fosc, intens, amb el rivet violaci de capa mitja-alta i amb formació de llàgrima fina, net i brillant.
Al nas un cop a respirat és força agraït, notes de fruites com els gerds, maduixes, nabius, cassis, també destaquen les notes agradables de flor com la violeta, especiat, notes de sotabosc, i quelcom de regalèssia, fons amb notes de quitrà.
A la boca és àgil, força agradable, elegant, equilibrat, amb una bona acidesa, fresc, notes de melmelada de nabius, records torrats molt subtils, quasi inexistents, tanins fins, integrats, de persistència mitja amb un final amb notes de regalèssia.
Filtrar un vi és com fer l'amor amb preservatiu. (M.Chapoutier).
El preu a l'ànima, uns 23 euros.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada