COSTERS I TERRASSES DE LLICORELLA.
Les característiques del Priorat, els
seus sòls, els costers empinats i el microclima ofereixen algun
avantatge i algun impediment per a la viticultura ecològica. Al
costat negatiu, els forts pendents dels costers vells fan molt
difícil el control d'herbes que tradicionalment s'ha solucionat a la
zona amb l'ús d'herbicídes. Ja que aquesta opció no existeix per
als productors ecològics, s'hi fa front llaurant amb petits tractors
eruga que poden suportar pendents molt més marcats que els tractors
convencionals, i desbrossant manualment amb desbrossadores
mecàniques.
El sòl de llicorella i el microclima
fan del Priorat un candidat idoni per a la viticultura ecològica.
D.O.Q. PRIORAT.
Celler Mas Igneus
Monovarietal de Garnatxa blanca amb una
criança de 4 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color groc palla brillant
amb reflexes daurats, gras, amb llàgrima densa i lenta, net i
brillant.
Al nas destaca la seva intensitat
mineral, la fruita madura, albercoc, pera, préssec en almívar,
records de fruits secs i pinzellades cítriques, pell de taronja,
flors blanques i un agradable i subtil record a torró de xixona,
tots els aromes molt ben envolicats amb una gran i intensa
mineralitat.
A la boca és un vi gras, untuós, de
pas sedós molt agradable, és un vi sòlid i amb un caràcter
bastant únic, mineralitat, espècies i fruita esclaten a la boca
amb gran harmonia i tot ben lligat amb una agradable acidesa de
principi a fi, molt persistent i de final llarg i molt mineral.
Extraordinari.
Uns 17-18 euros a botiga.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada