Mas Igneus FA 104 2013

COSTERS I TERRASSES DE LLICORELLA.

Les característiques del Priorat, els seus sòls, els costers empinats i el microclima ofereixen algun avantatge i algun impediment per a la viticultura ecològica. Al costat negatiu, els forts pendents dels costers vells fan molt difícil el control d'herbes que tradicionalment s'ha solucionat a la zona amb l'ús d'herbicídes. Ja que aquesta opció no existeix per als productors ecològics, s'hi fa front llaurant amb petits tractors eruga que poden suportar pendents molt més marcats que els tractors convencionals, i desbrossant manualment amb desbrossadores mecàniques.
El sòl de llicorella i el microclima fan del Priorat un candidat idoni per a la viticultura ecològica.



D.O.Q. PRIORAT.
Celler Mas Igneus
Monovarietal de Garnatxa blanca amb una criança de 4 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color groc palla brillant amb reflexes daurats, gras, amb llàgrima densa i lenta, net i brillant.
Al nas destaca la seva intensitat mineral, la fruita madura, albercoc, pera, préssec en almívar, records de fruits secs i pinzellades cítriques, pell de taronja, flors blanques i un agradable i subtil record a torró de xixona, tots els aromes molt ben envolicats amb una gran i intensa mineralitat.
A la boca és un vi gras, untuós, de pas sedós molt agradable, és un vi sòlid i amb un caràcter bastant únic, mineralitat, espècies i fruita esclaten a la boca amb gran harmonia i tot ben lligat amb una agradable acidesa de principi a fi, molt persistent i de final llarg i molt mineral. Extraordinari.




Uns 17-18 euros a botiga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada