Procedent de vinyes que formen part del
catàleg de Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i criat en
galeries subterrànies centenàries, és considerat un dels millors
del món. Un vi mític, al que el Rei Lluís XIV va definir com, “vi
de reis i rei dels vins”.
El tipus de vi Aszú ve determinat pel
número de puttonyos, que son cistelles de 25 Kg. de raïm amb
botrytis que s'utilitzen per a la seva elaboració per cada bóta de
most, o sigui que 3 cistelles en una bóta serà un 3 puttonyos i 5
cistelles un 5 puttonyos, afegint de 3 a 6 puttonyos s'aconsegueix un
vi més o menys dolç. Quants més puttonyos més dolç és l'Aszú.
El que va aconseguir aquesta petita ampolla en una nit, no ho havia aconseguit cap dolç en els 41 anys de vida de la Montse (aquella noia soltera de Sallent de la que ja us he parlat vàries vegades) i és que va ser capaç de seduir-la d'una manera que jo no havia vist mai en la vida!!!, i de ben segur que cap home havia aconseguit abans.
Salut i Tokaji!
TOKAJ-HEGYALJA – HONGRIA
Celler Tokaj-Oremus
Cupatge de Furmint, Hárslevelü i
moscatell amb una criança de 3 anys en bótes tradicionals
hongareses i 2 anys en ampolla en profundes grutes volcàniques.
A la vista color groc or intens amb
reflexes daurats, untuós, amb abundant llàgrima densa, net i
brillant.
Al nas és un perfum hipnotitzant i
estraordinari, la botrytis crea un gran potencial aromàtic, de
seguida t'enamora i t'engalipa amb els seus aromes complexos de la
fruita madura, pinya, préssec, poma, agradables notes de criança,
acàcia, subtils records fumats, suaus records de mel i cítrics,
llima, confitura de taronja, notes de brioix calent, pastisseria,
sencillament espectacular.
A la boca és un vi amb el punt just de
densitat, entrada potent i molt agradable tota la complexitat de
sabors, amb un equilibri quasi perfecte entre una acidesa fantàstica
i l'agradable dolçor, explosió de fruites exòtiques, suaus torrats
i la persistència de la confitura, amb un final molt molt llarg.
Perfum per perdre el cap i les calces.
El preu a botiga uns 20-22 euros.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada