Tres maneres d'entendre el txacolí,
les varietats i la zona: Un rector, un restaurador i un ramader, els
tres són la Bodega Goianea. Creuen en una filosofia i uns criteris
per redescobrir la zona de Txacolí d'Àlaba, creient en el seu gran
potencial per l'elaboració de vins atlàntics fora dels criteris
normals del Txacolí.
Cura absoluta pel raïm autòcton,
respecte pel terroir i el clima, respecte i protecció pel medi
ambient, i vocació en l'elaboració evitant qualsevol tipus de
maquillatge.
D.O. ARABAKO TXAKOLINA
Celler Goianea
Cupatge de Hondarribi Zuri i Hondarribi
Zuri Zerratie amb una criança de 6 mesos amb les mares.
A la vista color groc llimona amb lleus
reflexes daurats i cerosos amb fina llàgrima lenta, net i brillant.
Al nas és de bona intensitat amb notes
minerals de pedra seca i guix acompanyades per intensos aromes
cítrics, llima, i quelcom de fruita com la poma verda, també
pinzellades tropicals barrejades amb fruits secs, avellanes i
ametlles, fons amb agradables notes herbàcies i tocs salins.
A la boca presenta una certa
untuositat, de bon volum i ampli, llarg i profund, elegant, marcat
per les notes cítriques i minerals, acidesa elèctrica i vibrant que
li aporta un frescor fantàstic, bona persistència am b un bon punt
d'amargor i final llarg mineral i salí.
Gran descobriment, sempre és bo deixar-se aconsellar i saber escoltar.
El preu a botiga uns 10 euros.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada