EL FILL TARDÀ
Les vivències infantils ens marquen
molt. No podem negar que ens passem la resta de la nostra vida
rememorant sensacions que van tenir el seu origen en moments concrets
de la nostra infantesa i que acaben per conformar la nostra
personalitat. L'elaboració del vi i tot el que implica al llarg de
l'any, era part del món que va envoltar la meva infància.
Com en gran part dels pobles gallecs, a
cada casa s'elaborava el vi per al consum de l'any i això requeria
de la participació dels membres de la família. Per a mi, això
significava sortir al camp amb el meu avi, en matins freds, per
plantar ceps reproduïdes i que més tard s'injertaban. L'olor que
desprenia la terra humida m'envoltava i sentia la caloreta que
emanava d'ella quan em ficava en les rases que, en gallec, en diem
"Valeiras". Era un ritual repetit any rere any, fins que el
camp seguia el seu cicle i finalment maduraven primer raïm.
Potser un dels records més vius que
tinc i que, encara avui, em torna a la memòria en cada verema, és
la d'una petita parra molt vella que hi havia a casa. Era una sola
soca però que em proporcionava el gran plaer de cada verema. Quan el
raïm a la fi estava madur, el meu avi em deixava l'únic raïm que
donava, només per a mi. Era un plaer menjar-me el raïm, directament
a mossegades, subjectant el raïm amb les dues mans. Recordo un raïm
molt dolç, saborosa, molt sucosa ... Em veig amb tot el suc
regalimant per la cara i gaudint d'una experiència tan natural i
propera com esperada.
Era un gust sublim que m'ha fixat
el sabor de l'autèntic albariño de tota la vida i que evoca tot un
món d'emocions i moments lligats a la nostra terra i costums. És el
que cada anyada intento retrobar en els albariños que elaboro.
"José Antonio López"
D.O. RÍAS BAIXAS
Compañía de Vinos Tricó
Monovarietal d'Albariño amb una criança de 12 mesos en dipòsits d'inox amb les mares i 12 mesos en ampolla.
A la vista color daurat amb tons
llimona, gras, amb llàgrima fina, net i brillant.
Al nas és de molta complexitat i amb
una bona evolució, codony, notes de fruita blanca, aromes d'albercoc i de
pinya, amb alguna nota floral més evolucionada cap a flors seques,
aromes balsàmics, fonoll, llorer, i molta mineralitat recordant el granit i la pedra
seca.
A la boca és un vi de molt volum, de textura austera, untuós, elegant, ampli i de pas envoltant, molt madur i estructurat
i amb notes d'evolució, és un vi molt saborós marcat per la fruita
molt madura i les notes minerals, acidesa correcta, un vi profund,
intens i gras amb notes amargues molt subtils i una gran
persistència amb un final llarg amb notes salines.
Un Albariño atípic, amb unes
característiques úniques.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada