Nicolás Tricó 2013

EL FILL TARDÀ

Les vivències infantils ens marquen molt. No podem negar que ens passem la resta de la nostra vida rememorant sensacions que van tenir el seu origen en moments concrets de la nostra infantesa i que acaben per conformar la nostra personalitat. L'elaboració del vi i tot el que implica al llarg de l'any, era part del món que va envoltar la meva infància.

Com en gran part dels pobles gallecs, a cada casa s'elaborava el vi per al consum de l'any i això requeria de la participació dels membres de la família. Per a mi, això significava sortir al camp amb el meu avi, en matins freds, per plantar ceps reproduïdes i que més tard s'injertaban. L'olor que desprenia la terra humida m'envoltava i sentia la caloreta que emanava d'ella quan em ficava en les rases que, en gallec, en diem "Valeiras". Era un ritual repetit any rere any, fins que el camp seguia el seu cicle i finalment maduraven primer raïm.

Potser un dels records més vius que tinc i que, encara avui, em torna a la memòria en cada verema, és la d'una petita parra molt vella que hi havia a casa. Era una sola soca però que em proporcionava el gran plaer de cada verema. Quan el raïm a la fi estava madur, el meu avi em deixava l'únic raïm que donava, només per a mi. Era un plaer menjar-me el raïm, directament a mossegades, subjectant el raïm amb les dues mans. Recordo un raïm molt dolç, saborosa, molt sucosa ... Em veig amb tot el suc regalimant per la cara i gaudint d'una experiència tan natural i propera com esperada.

 Era un gust sublim que m'ha fixat el sabor de l'autèntic albariño de tota la vida i que evoca tot un món d'emocions i moments lligats a la nostra terra i costums. És el que cada anyada intento retrobar en els albariños que elaboro.

"José Antonio López"


D.O. RÍAS BAIXAS
Compañía de Vinos Tricó
Monovarietal d'Albariño amb una criança de 12 mesos en dipòsits d'inox amb les mares i 12 mesos en ampolla.
A la vista color daurat amb tons llimona, gras, amb llàgrima fina, net i brillant.
Al nas és de molta complexitat i amb una bona evolució, codony, notes de fruita blanca, aromes d'albercoc i de pinya, amb alguna nota floral més evolucionada cap a flors seques, aromes balsàmics, fonoll, llorer,  i molta mineralitat recordant el granit i la pedra seca.

A la boca és un vi de molt volum, de textura austera, untuós, elegant, ampli i de pas envoltant, molt madur i estructurat i amb notes d'evolució, és un vi molt saborós marcat per la fruita molt madura i les notes minerals, acidesa correcta, un vi profund, intens i gras amb notes amargues molt subtils i una gran persistència amb un final llarg amb notes salines.



Un Albariño atípic, amb unes característiques úniques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada