El Celler es va fundar l'any 1814,
moment en que el Priorat va tenir una gran transformació
vitivinícola. Fins a 7 generacions dedicades al treball de les vinyes
i a l'elaboració de vins, que ens han deixat fins avui un
extraordinari celler antic i vinyes de fins a cent anys.
L'impressionant celler és una casa
pairal de la família, de l segle XVIII. Presenta la típica volta
prioratina de palmera, interessants lemes pintats a les parets, i
manté encara moltes de les bótes centenàries que han servit a
varies generacions per elaborar el vi. Molta tradició però també
innovació.
D.O.Q. PRIORAT.
Celler Cal Pla
Cupatge de Garnatxa i Carinyena amb una
criança de 16 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color picota fosc amb rivets
morats, de capa mitja-alta i amb abundant llàgrima densa i lenta que
ens tinta lleugerament la copa, net i brillant.
Al nas és de gran intensitat, el
deixem respirar una estona, notes de fruita negra madura dolça,
especiada, regalèssia i amb notes de melmelades de móres i nabius,
agradables i fins torrats, notes fosques minerals, de pissarra i
quelcom de sotabosc, i xocolata negra 72%, ni molt dolça ni molt
amarga.
A la boca és tot caràcter, priorat “a
tope”, complex, dens i estructurat, intens i potent, és un vi molt saborós i ampli, amb molt de
cos, i de pas vellutat, la fruita molt present acompanyada per les
notes minerals i especiades, bon equilibri general,
alcohol-acidesa-dolçor, amb uns tanins madurs, elegants i suaus, de
bona persistència i final llarg amb notes de cacau.
Un vi amb un gran recorregut encara.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada