L'elegància és una virtut, una
creació de l'home sobre si mateix; s'oposa, per això, a la
rusticitat i l'aspecte agrest de la naturalesa humana. Elegància és
la gràcia decantada; però lliurement apropiada: no hi ha elegància
imposada per la força.
L'elegància ha de fer brillar la
senzillesa, entesa com simplicitat i claredat: la forma no ha de ser
recarregada, els mitjans no han de ser complicats o embullats, i els
moviments han de ser suaus. Aquesta senzillesa és la que configura
el bon gust, el qual detesta les complicacions inútils.
L'elegància s'aconsegueix, per tant,
triant el que un mateix és internament. Només així s'evita
l'afectació, enemiga de l'elegància. L'elegància és la traducció
exterior d'un individu. Però, en veritat, cal triar d'un mateix el
més noble, allunyant el trivial -tan abundant en la nostra vida- i
el vulgar. L'elecció que l'elegància comporta és, així, un acte
suprem, elevat, en què cada individu dóna la seva talla personal.
CHAMPAGNE A.O.C.
Celler Champagne Val Frison
Monovarietal de Pinot Noir amb una criança de 6 mesos en bótes de roure i 19 mesos en ampolla.
A la vista color groc pàl·lid amb
tonalitats daurades, de fina bombolla persistent, net i brillant.
Al nas es mostra complex i força
intens, aromes de maduixes, préssec i poma àcida, subtils notes de
llevats i de fruits secs torrats com les avellanes, agradables notes
especiades i fons mineral.
A la boca és elegant, pur, amb molta
energia, un champagne amb molta estructura, bombolla fina i elegant,
amb notes cítriques i de fruita vermella, és sucós, amb un paladar
intens i potent, amb una acidesa molt persistent que li aporta
frescor, i un agradable fons mineral.
Gràcies.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada