Quan un viticultor pren la decisió
d'elaborar un vi únicament d'una vinya, inequívocament la seva
voluntat és que el seu treball vitícola reflecteixi com un mirall
el lloc. Aquest caracteritzarà el vi i el dotarà d'identitat. La
voluntat de transferir el terrer a la copa. El lloc per sobre del
viticultor.
És intrínsec en l'home, encara que
massa sovint s'oblida, el desig de retrobament amb la natura,
establir lligams amb ella, realitzar-s'hi.
Els viticultors elaboradors vinificant
vins de terrer, potser volen satisfer aquest desig, crear una
connexió íntima amb el medi, a la recerca de quelcom irracional.
Perquè creuen que la vinya i el vi més que cap altre cultiu
possibilita aquest encontre.
Paraula de Pardas
D.O. PENEDÈS.
Celler Pardas.
Cupatge de Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon amb una criança de 13 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera intens amb el
rivet granatós, de capa mitja-alta i abundant i densa llàgrima que
ens tinta lleugerament la copa, net i brillant.
Al nas desprèn frescor mediterrani,
herbes aromàtiques, farigola, fonoll, aromes balsàmics, eucaliptus,
menta, la fruita desperta lentament, vermella i negra, madura,
records de melmelades de móres i maduixes, pell de taronja, i
d'espècies com el pebre, canyella, i un lleuger toc de clau,
agradables notes torrades i alguna torrefacte, cafè i xocolata, tot
ben arropat per elegants notes minerals, de terra, sotabosc,
fullaraca, molsa i pinassa.
A la boca és un vi ampli i exuberant,
carnós, sorprèn la seva elegància, bona fusió de l'alcohol, intens, amb la bonica
complexitat de les notes balsàmiques que juntament amb la seva
acidesa cítrica i fèrrica li aporta un gran frescor, realment molt
viu, marcat per les notes nasals en bon equilibri i uns tanins
sedosos i ben integrats, bona persistència i final llarg i molt
especiat.
Elaborat tan sols en les gran anyades.