Leonardo Brunello di Montalcino 2011

TOSCANA, 1452 AL 1519.

Científic, inventor, pensador, anatomista, naturalista, enginyer, arquitecte, pintor, escultor, urbanista, músic, poeta i d'esperit universal.
La mort de Leonardo el 2 de Maig de 1519, és també el començament de la dispersió i la pèrdua de dos terços dels cinquanta mil documents originals multidiciplinaris redactats en toscà antic i codificats per ell. Cada carnet, manuscrit, pàgina, croquis, dibuix, text i nota fou considerat plenament com una obra d'art. No han quedat més que uns tretze mil documents, dels quals una major part fou conservada a l'arxiu de Ciutat del Vaticà.

       “LEONARDUS VINCIUS: QUID PLURA? DIVINUM INGENIUM,
        DIVINA MANUS
       EMORI IN SINU REGIO MERUERE.
      VIRTUS ET FORTUNA HOC MONUMENTUM CONTINGERE
     GRAVISSIMIS IMPENSIS CURAVERUNT.”




BRUNELLO DI MONTALCINO D.O.C.G.
Cantine Leonardo da Vinci.
Monovarietal de Sangiovese amb una criança de 24 mesos en bótes de roure eslau.
A la vista intens color vermell picota amb reflexes porpres, amb abundant llàgrima lenta i fina, net i brillant.
Al nas és intens i perfumat, aromes de fruites com les móres, cireres o gerds, records d'herbes aromàtiques i notes especiades com la regalèssia, fulla de tabac i aromes terrossos, turba i pedra seca.
A la boca mostra una bonica elegància, equilibri de l'alcohol amb l'acidesa i el dolçor, marcat caràcter mineral i afruitat, amb uns tanins suaus, de sabor intens i una bona persistència especiada i final llarg.

Un molt bon Brunello, però no és dels que emocionen (opinió molt personal)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada