SABER FER.
Sincerament no sé els cops que ja ho he comentat, però en Goyo ens ha obert els ulls a una nova Ribera, aquella terra on també existeixen els vins frescos, nus, francs i autèntics, d'acideses vibrants i sense excessos de sobre maduracions, on la terra i la vinya s'imposen a la criança, a les correccions i rectificacions, i als gustos imperatius dels grans gurús.
Obrir una ampolla de Goyo és destapar el pot de les essències, és sentir-se com un nen amb sabates noves, és tenir la certesa de que quelcom màgic passarà, és senzillament com esperar la nit de reis.
D.O. RIBERA DEL DUERO
Goyo García Viadero
Monovarietal de Tinta Fina amb una criança de 4 mesos en inox i 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera picota amb el rivet violaci de capa mitja-alta i amb abundant llàgrima fina que ens tinta molt lleugerament la copa, net i brillant.
Al nas, després d'una bona ventilació, aromes de fruita negra madura, nabius, prunes, cireres, notes especiades i ceroses, records vegetals, herbes aromàtiques, llorer, fulles de te, i un fons amb un marcat caràcter mineral, on destaquen les notes terroses i de pedra seca.
A la boca és mostra molt sucós, sàpid, de caràcter afruitat, de bona amplitud i de pas lleuger, amb una acidesa tensa i directa que ens marca tot el recorregut, tanins fins i sedosos, fins i tot amb una certa rusticitat molt entranyable, un vi de molta persistència i final molt llarg.
Terra, vinya i clima en una ampolla,
El preu a botiga uns 24 euros.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada