Gaja Sito Moresco 2009

ANGELO 

Angelo Gaja ha estat responsable d'importants innovacions en les vinyes i el celler. Entre les seves innovacions en la vinificació piemontesa estan l'ús de bótes de roure francès de 225 litres per a la criança de vins i les seves plantacions de la primera vinya de Cabernet Sauvignon del segle XX a la regió, així com les seves primeres vinyes de Chardonnay i Sauvignon Blanc.
Angelo Gaja és conegut per produir vins elegants i opulents que són fidels als seus orígens. És un pioner en la producció de vins d'una sola vinya al Piemont.



LANGHE  D.O.C.
Angelo Gaja.
Cupatge de Nebbiolo, Cabernet Sauvignon i Merlot amb una criança de 6 mesos en cubs de roure eslovè i 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color vermell robí fosc amb el rivet lilós, molt juvenil encara, de capa mitja i amb abundant llàgrima fina i elegant, net i brillant.
Al nas destaca la bonica combinació de les fruites vermelles silvestres, groselles, maduixetes, gerds, amb aromes vius de pebre negre i les notes fumades, nas de bonica complexitat i alhora refinat, apareixen aromes de prunes i notes mentolades, subtils aromes de cuir i fons amb records de cacau.
A la boca és un vi gras, amb un recorregut marcat per l'acidesa fresca i una tanicitat marcada, però bastant domada, és ampli i amb cos, especiat, i amb records de prunes i mores, un vi que encara es manté jove, i amb un bon potencia d'envelliment, persistència especiada i amb notes fumades i final molt llarg.




Una ganga perduda en el celler, que encara podia havwer esperat un xic més


Salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada