ANGELO
Angelo Gaja ha estat responsable
d'importants innovacions en les vinyes i el celler. Entre les seves
innovacions en la vinificació piemontesa estan l'ús de bótes de
roure francès de 225 litres per a la criança de vins i les seves
plantacions de la primera vinya de Cabernet Sauvignon del segle XX a
la regió, així com les seves primeres vinyes de Chardonnay i
Sauvignon Blanc.
Angelo Gaja és conegut per produir
vins elegants i opulents que són fidels als seus orígens. És un
pioner en la producció de vins d'una sola vinya al Piemont.
LANGHE D.O.C.
Angelo Gaja.
Cupatge de Nebbiolo, Cabernet Sauvignon i Merlot amb una criança de 6 mesos en cubs de roure eslovè i 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color vermell robí fosc amb
el rivet lilós, molt juvenil encara, de capa mitja i amb abundant
llàgrima fina i elegant, net i brillant.
Al nas destaca la bonica combinació de
les fruites vermelles silvestres, groselles, maduixetes, gerds, amb
aromes vius de pebre negre i les notes fumades, nas de bonica
complexitat i alhora refinat, apareixen aromes de prunes i notes
mentolades, subtils aromes de cuir i fons amb records de cacau.
A la boca és un vi gras, amb un
recorregut marcat per l'acidesa fresca i una tanicitat marcada, però
bastant domada, és ampli i amb cos, especiat, i amb records de
prunes i mores, un vi que encara es manté jove, i amb un bon
potencia d'envelliment, persistència especiada i amb notes fumades i
final molt llarg.
Una ganga perduda en el celler, que encara podia havwer esperat un xic més
Salut.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada