Emidio Pepe és la prova evident que es
poden elaborar grans vins respectant la territorialitat. Emidio Pepe
és un celler biodinàmic que fa de l'artesania seva bandera. Prova
d'això, res millor que les seves interpretacions de Montepulciano i
Trebbiano, els dos eixos de la viticultura d'Abruzzo. Els vins es
caracteritzen pel seu perfil rural i ancestral, amb un estil concret,
directe i sense concessions. El Montepulciano ple d'energia i
suculència, un veritable campió que supera amb èxit el desafiament
del temps, un vi immortal.
MONTEPULCIANO D'ABRUZZO D.O.C.
Azienda Agricola Emidio Pepe
Monovarietal de Montepulciano amb una criança de 24 mesos en dipòsits de formigó.
A la vista bonic i intens color vermell
robí amb rivet grana-violeta, de capa mitja-alta i amb fina llàgrima
abundant, net i brillant.
Al nas és un vi carregat d'aromes
complexes, la fruita destaca per damunt de tot amb notes de cireres,
prunes, nabius, licor de cassis i gerds, tot un espectacle, ben
combinat amb les notes de violetes seques, espècies exòtiques,
esbarzers, notes fumades, sotabosc, és un espectacle extraordinari,
i continua, amb notes de cuirs, tòfona, quelcom de quitrà molt
subtil i notes de regalèssia, notes minerals de pedra seca.
A la boca és un vi amb un paladar suau
i rodó, molt estructurat, robust i elegant tot i la seva joventut,
fantàstic, explosió d'aromes, ampli, amb una acidesa i uns tanins
fins i envoltants que són la seva columna vertebral, és terrós i
amb notes silvestres, de persistència especiada, notes de pebre
negre i un final molt llarg i mentolat.
Extraordinària relació qualitat-preu
El preu a botiga uns 28 euros
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada