D'Iatra Gratallops Vi de Vila 2014

ARTAI, EL PRIMOGÈNIT.

La família Ripoll Sans va fundar el seu celler Celler Cal Batllet l'any 2000, a partir de la restauració d'un vell celler familiar on antigament es van elaborar vins rancis per a la seva exportació a Cuba. Des de llavors, sota la responsabilitat de Marc Ripoll, el celler ha apostat clarament pel vi de terrer i per una viticultura sostenible i de processos manuals capaç d'expressar la singularitat dels seus sòls.
Vins complexos, intensos i amb estructura que aconsegueixen transmetre tota la particularitat el terreny i un caràcter 100% Priorat.
Un Celler a tenir molt en compte.


D.O.Q.PRIORAT
Celler Cal BAtllet - Ripoll Sans
Cupatge de Carinyena, Garnatxa, Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color grana fosc i intens amb rivet rosat, amb abundant llàgrima densa i lenta, net i brillant.
Al nas és un vi carregat d'energia prioratina, d'alegria i senzillesa, aportant tot el caràcter més pur i aromàtic de la zona. ple de fruita madura intensa, móres, nabius, prunes, petis records de licor de cassís, a petits centelleigs, herbes aromàtiques, romaní, apareixen notes mentolades i records balsàmics, espècies exòtiques, i quelcom de regalèssies acompanyades per una intensa mineralitat de llicorella i pedra seca.
 A la boca és un vi que marca fruita, estructurat, i amb una mística profunditat finita, és rodó, amb bon equilibrat dels elements, i amb una maduresa innocent  gràcies al frescor mineral, acidesa molt present acompanyada per uns tanins madurs i estructurats, amb un bonic nervi controlat i un recorregut marcat per la fruita fresca i les notes de territori, persistència viva i final llarg i mineral.


Extraordinari.
El preu a botiga uns 15-16 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada