SOBRETOT PASSIÓ
Tot i ser un boig apassionat del vi,
Jeff Carrel no procedeix de el món de la vinicultura ni compta amb
antecedents familiars en aquest terreny, però la seva passió per la
vinya el va portar a abandonar-ho tot per estudiar enologia i viatjar
a través de França per vinificar en regions com el Loira, Alsàcia
i Llenguadoc. Finalment, amb tot just una motxilla com a equipatge,
va arribar a la regió de l'Roussillon on es va instal·lar amb la
finalitat de desenvolupar-hi la seva trajectòria professional
principal.
En Côtes du Roussillon-Llenguadoc va
estudiar la possibilitat de construir un nou celler, però aquesta
era una opció molt cara i poc d'acord amb la seva filosofia i
finalment es va decantar per renovar un vell celler per
transformar-lo en alguna cosa especial on treballar amb plena
llibertat. A la regió de Corbières, pura història de el vi
francès, Jeff Carrel va donar amb un vell "domaine" que
semblava respondre a les seves demandes, i encara que acomodar més
de 30 dipòsits d'inoxidable en un edifici de 1857 no va ser tasca
fàcil, finalment la Maison Carrel va aconseguir veure la llum el
2017 a Saint-Laurent de la Cabrerisse, un preciós poble entre el mar
i la muntanya i un enclavament perfecte per donar curs a la
creativitat de Jeff i el seu equip. Des de llavors no sembla que res
ni ningú pugui aturar la meteòrica carrera de Jeff Carrel i els
seus vins, coneguts ja en el món sencer i amb fama de seduir a tots els que el proven.
MAURY SEC AOP
Jeff Carrel
Cupatge de Garnatxa i Syrah amb una criança amb les mares i sense sulfits.
A la vista intens color cirera picota fosc amb rivet morat, de capa mitja-alta i amb abundant llàgrima densa i lenta que tinta lleugerament la copa, net i brillant.
Al nas és un vi llaminer, és un carmelet molt concentrat, floral, carregat de fruites vermelles i negres, com en una botiga de llaminadures, maduixes, gerds, subtils sensacions làctiques, com de iogurt de fruits vermells, prunes, espècies com el pebre,
A la boca tot i la seva graduació és un vi fi, elegant i lleuger, bon treball d'en Jeff, mostra gran amplitud de la fruita en boca, envoltant tot el paladar, acidesa tensa i afilada i tanins delicats i fins, amb una persistència especiada i terrosa i un final llarg marcat per la fruita.
El preua botiga entre 11-12 euros.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada