Clos d'Agon Valmaña 2008

EL PROJECTE DE PETER SISSECK A CALONGE.

Aquest és un dels primers vins que va formar part de la meva petita bodega, i crec que ja feia massa temps que estava esperant el seu moment. He de dir que la setmana que ve, no portaré cap ampolla del meu celler, ja que l'anfitrió, el Sr.Ramon, té el seu petit raconet de vins ple a rebossar, o sigui, que ens fotrem els seus!.
El Diumenge hi vaig estar donant una ullada, i hi ha algunes referències molt interessants.
Tornant al vi d'avui, aquest Valmaña, és un projecte en el que participa en Peter Sisseck, el productor del famós i codiciat Pingus, a la Ribera del Duero, segons diuen un dels millors vins del país veí, jo això no ho sé, però com que estic quasi segur, de que mai em podré permetre el luxe de tenir a les meves mans una ampolla de Pingus, em conformo amb aquest Valmaña, que us he de dir que és fantàstic.
Una petita sorpresa que tinc al celler, però això no ho digueu gaire alt.... tinc una ampolla de Flor de Pingus, que és el germà petit del Pingus....,ssshhhhhh, això serà una sorpresa en algun dia assenyalat, o no, tot dependrà de si tinc la paciència suficient per esperar.



D.O. CATALUNYA.
Celler Clos d'Agon - Mas Gil.
Cupatge de Cabernet Sauvignon, Syrah i Monastrell amb una criança de 18 mesos en barriques de roure francès.
A la vista intens color cirera picota amb el rivet granatós, de capa alta i bonica llàgrima, net i brillant.
Al nas, intens i complexe, amb records a prunes i melmelada de fruits vermells, mediterrani, subtil sotabosc i herbes aromàtiques, acompanyats per uns agradables fumats amb records a cigars o tabac de pipa sobre un agradable fons torrat del roure. Molt expressiu.
A la boca, entrada intensa, concentrat, equilibrat, sedós i ampli, amb caràcter, tornen les prunes i els torrats, agradable acidesa i uns tanins suaus, integrats en el conjunt, un vi persistent amb un final més que correcte.
Un vi profund, intens, complexe, per passar-hi una bona estona gaudint de la seva evolució i descobrint noves sensacions.


Aquest cop, ha estat acompanyat per uns fantàstics entrecots a la brasa!.

El preu sobre els 20 euros.

Apa siauuuuu!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada