Oller del Mas Selecció Syrah 2013

EXCLUSIVITAT.

Edició limitadíssima de només 360 ampolles d'aquest Syrah del Bages, i per postres només el pots trobar en un restaurant de la zona, senzillament perquè és un treball conjunt entre el celler i el mateix restaurant, és una bona manera de ser més exclusius, i si els vols tastar toca jalar a casa seva!, esperem que a mesura que pugi la producció sigui més fàcil de gaudir-lo, o no. Ja fa un temps un dels estimats clandestins m'havia comentat que l'havia tastat, però des d'ençà no n'havia sabut res més. L'altre dia per casualitat, vam anar a parar al restaurant abans esmentat i a l'obrir la carta de vins, allà estava ell, realment ja no ho recordava, així doncs era una bona oportunitat per poder gaudir-lo. També us he de dir que a la carta, tot i ser bastant curta, hi ha alguna cosa força interessant, això sí, si hi vas unes quantes vegades aviat s'acaben les opcions. Finalment van ser dues ampolles, als que m'acompanyaven els hi va agradar força, fi, elegant, fresc i sense complexitats extremes.
Per cert, el restaurant és el Turó de la Torre, Salut i Syrah.



D.O. PLA DE BAGES.
Celler Heretat Oller del Mas.
Monovarietal de Syrah amb una criança en bótes de roure francès i àmfores de ceràmica.
A la vista color cirera picota amb el rivet violaci, de capa mitja-alta i abundant llàgrima fina, net i brillant, presenta pòsit.
Al nas es mostra balsàmic, mentolats, destaquen les notes de bosc mediterrani, de frescor, de molsa i pinassa, apareixen la regalèssia, la farigola, les notes de fum, la fruita madura, prunes, móres, notes especiades, com a clau, quelcom de vainilla?.., i subtils minerals.
A la boca és agradable, entrada força sedosa, volum mig, tot i la bona complexitat aromàtica, en boca es mostra àgil i fàcil de beure, agradable acidesa i de bon frescor, amb uns tanins fins i rodons, marcades notes mentolades i de regalèssia, de bona persistència i final correcte.






El preu al restaurant uns 14 euros si no recordo malament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada