Altaroses 2012

PUNT ÀLGID.

El celler Joan d'Anguera deu el seu nom a la figura de Josep Anguera, qui va tenir la intuïció d'elaborar un vi negre fresc, el seu famós vi jove, i va ser pioner en la plantació de varietats internacionals com el syrah o el cabernet sauvignon en les zones més altes del Montsant.
Després de la seva mort, van ser els seus fills, Joan i Josep els qui continuen el treball, encara amb més èxit. Gent honrada i valenta i amb la viticultura a la sang, són els qui s'encarreguen avui de la vinya i de l'elaboració del vi.
Altaroses, Finca l'Argatà, Joan d'Anguera, Planella o Bugader tots ells vins molt sincers i fets amb la passió necessària i el respecte per la terra i la vinya.



D.O. MONTSANT.
Celler Joan d'Anguera.
Monovarietal de Garnatxa amb una criança en bótes de roure francès i una part en dipòsits de formigó.
A la vista color vermell cirera-robí amb el rivet granatós de capa mitja i llàgrima fina i abundant que ens tinta molt lleugerament la copa.
Al nas és molt net, l'hi ha anat molt bé un temps a l'ampolla, molta fruita vermella madura, és com n carmelet, aromes florals, roses, llaminer, algun record làctic molt subtil, apareix quelcom de regalèssia i les notes de bosc mediterrani i la pinassa.
A la boca és llaminer i fresc, àgil i fàcil de beure, optimista, alegre i divertit,  però amb certa maduresa, apareixen les notes de la fruita vermella, presumeix de bon equilibri, sense notes de fusta, de textura sedosa, amb una bona persistència mineral i un final llarg marcat per la fruita.



Una joguina fantàstica.


El preu a botiga uns 12 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada