Fernando de Castilla Antique Palo Cortado

LA MÀGIA DEL DUENDE.

En algun lloc algú comentava que els Palos Cortados ronden entre el misteri i la ocurrència. Són vins que entren a la bóta per primera vegada "encabezados", però amb finor per madurar com finos o amontillados, i que mantenen un cos més intens, més robust, més fort del que és habitual. El pas del temps, la ventilació al celler, la criança en "velo" i el duende misteriós fan en algunes bótes la ocurrència singular del palo cortado, nas d'amontillado i cos d'oloroso. El signe li dona el nom, un guix marca una ratlla quan la bóta és destinada a la criança biològica típica dels finos i manzanillas, però quan el vi tria un altre camí més untuós i debilita el vel, el capatàs senyala la bóta amb un traç tallant la ratlla de guix, creant una espècies de forma de creu, aquí és on succeeix la màgia del palo cortado.



D.O. JEREZ XERES CHERRY.
Bodegas Rey Fernando de Castilla.
Monovarietal de Palomino Fino envellit pel mètode tradicional de criaderes i soleres.

Que comenci la màgia!!!

A la vista color caoba clar, ambre, iodat amb un bonic contorn mel, de llàgrima slow motion i molt abundant, densa, força net i brillant. Preciós.
Al nas s'acaben els adjectius per definir-lo, intens, elegant, complex, punxant, embriagador, subtil, cremós, profund, aromes suaus de vernís combinats amb fruits secs torrats, avellanes, ametlles, notes de fusteria, roure fi, molt balsàmic, aromes de pell de taronja seca, records oliosos, llevats, aromes salins, immensa brisa marina, tot un espectacle únic.
A la boca és com una daga que entra amb força, potent, però amb una gran delicadesa, et talla, et punx, t'envaeix molt profund i se'n va amb molta elegància i subtilesa deixant la seva immensa persistència, és una delícia, de gran cremositat, elegant i saborós, molt envoltant, equilibrat, amb una molt bona acidesa i un post gust a fruits secs torrats amb notes olioses i de llevats, sedós amb un final llarguíssim.


El deu que va parir els Palo Cortado!

Salut i Palomino.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada