Pheasant’s Tears Chinuri 2015

AUTÒCTON, ANCESTRAL I NATURAL.

Segons una vella llegenda georgiana, només un vi màgic podria fer plorar de felicitat a un faisà i, amb aquesta il·lusió, treballen diàriament a Pheasant 's Tears.
Geòrgia posseeix un patrimoni vitivinícola envejable, entre el qual destaquen 35 varietats autoritzades (la majoria, autòctones) i l'ús de tècniques ancestrals de vinificació com la criança del vi a qvevri, recipients de fang segellats amb cera d'abella i enterrats a terra.
Produeixen únicament vins naturals, amb la mínima intervenció i fermentant i criant els vins en qvevri, tal com ja es feia en el 6000 aC. El qvevri possibilita mantenir la temperatura constant durant tot l'any de manera natural, permetent que sigui la frescor propi de la terra el qual condueixi les fermentacions.
Treballen únicament amb varietats autòctones, llevats salvatges i amb els millors terrenys, amb l'únic objectiu de produir raïm de qualitat excelsa.
El més extraordinari de tot això és que sense saber on et poses ni saber el que tastes, de vegades et trobes amb meravelles ancestrals úniques, com aquesta, treballades amb tot el respecte possible i amb una personalitat fora de cap dubte.

Sense paraules.


D.O. Kakheti – Geòrgia
Celler Pheasant’s Tears.
Monovarietal de Chinuri amb una criança de 9 mesos en Qvevri (àmfores enterrades al terra i segellades amb cera d’abella)
A la vista és d’un color groc palla intens amb notes ceroses, sense filtrar ni clarificar com podem veure clarament, tèrbol.
Al nas denota la seva naturalitat, és delicat, fruita blanca com la poma àcida, notes cítriques de la llima, notes herbàcies, quelcom de fonoll, records florals molt subtils.
A la boca és molt fresc, àgil i delicat, gràcies a la seva extraordinària acidesa molt vibrant, amb un pas per boca amb força pes, aromes a la fruita àcida i records d’herboristaria, de post gust intens i persistent i un final llarg amb notes àcides de la poma i la llima.

Fantàstic.


S'ha fet molt curta.


El preu uns 24 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada