AUTÒCTON,
ANCESTRAL I NATURAL.
Segons una
vella llegenda georgiana, només un vi màgic podria fer plorar de felicitat a un
faisà i, amb aquesta il·lusió, treballen diàriament a Pheasant 's Tears.
Geòrgia
posseeix un patrimoni vitivinícola envejable, entre el qual destaquen 35
varietats autoritzades (la majoria, autòctones) i l'ús de tècniques ancestrals
de vinificació com la criança del vi a qvevri, recipients de fang segellats amb
cera d'abella i enterrats a terra.
Produeixen
únicament vins naturals, amb la mínima intervenció i fermentant i criant els
vins en qvevri, tal com ja es feia en el 6000 aC. El qvevri possibilita
mantenir la temperatura constant durant tot l'any de manera natural, permetent
que sigui la frescor propi de la terra el qual condueixi les fermentacions.
Treballen
únicament amb varietats autòctones, llevats salvatges i amb els millors
terrenys, amb l'únic objectiu de produir raïm de qualitat excelsa.
El més
extraordinari de tot això és que sense saber on et poses ni saber el que
tastes, de vegades et trobes amb meravelles ancestrals úniques, com aquesta,
treballades amb tot el respecte possible i amb una personalitat fora de cap
dubte.
Sense
paraules.
S'ha fet molt curta.
El preu uns 24 euros.
D.O. Kakheti
– Geòrgia
Celler
Pheasant’s Tears.
Monovarietal
de Chinuri amb una criança de 9 mesos en Qvevri (àmfores enterrades al terra i
segellades amb cera d’abella)
A la vista
és d’un color groc palla intens amb notes ceroses, sense filtrar ni clarificar
com podem veure clarament, tèrbol.
Al nas
denota la seva naturalitat, és delicat, fruita blanca com la poma àcida, notes
cítriques de la llima, notes herbàcies, quelcom de fonoll, records florals molt
subtils.
A la boca és
molt fresc, àgil i delicat, gràcies a la seva extraordinària acidesa molt
vibrant, amb un pas per boca amb força pes, aromes a la fruita àcida i records
d’herboristaria, de post gust intens i persistent i un final llarg amb notes
àcides de la poma i la llima.
Fantàstic.
S'ha fet molt curta.
El preu uns 24 euros.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada