Clos de l'Obac 2005

L’ELEGÀNCIA DEL TERROIR

Si hi ha alguna cosa que em torna boig, a part de la meva dona i la meva filla, són les grans i bones ampolles del Priorat amb uns quants anys al damunt. Aquelles que quan les obres es destapa el pot de les essències, la màgia d’una comarca única, l’expressió d’una terra dura i cruel, senzillament un plaer pel meu paladar. Aquest diumenge  li va tocar el rebre al Clos de l’Obac, en el marc d’un cap de setmana de somni que de ben segur que repetirem, tot polint alguns petits detalls.

Elegància, seriositat, treball, terroir, història, passió, llicorella..., seguim al Lola Bistró gaudint de la vida clandestina.


D.O.Q.PRIORAT.
Celler Costers del Siurana.
Cupatge de Garnatxa, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot i Carinyena amb una criança de 14 mesos en bótes de roure francès.
A la vista és de color cirera fosc amb el rivet encara violaci, de capa mitja alta i amb llàgrima que ens tinta finament la copa, net i brillant.
Al nas és engalipador, ànima prioratina, amb la fruita negra madura i dolça en punt just, nabius, cireres, móres, prunes, notes fumades, carbó, tabac, tòfona,  mineral, pissarra, notes fèrriques, especiat, pebre, vainilla, regalèssia, aromes subtils de menta, flors seques.

A la boca és profund i envoltant, complex i estructurat, entrada dolça, elegant, de textura vellutada, fruita negra i notes especiades, mineralitat  aclaparadora, manté bona acidesa i uns tanins suaus i delicats, persistència fantàstica amb post gust mineral i especiat i final llarg amb subtil record de xocolata amarg.


El preu.., millor m'ho guardo per a mi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada