L’ELEGÀNCIA
DEL TERROIR
Si hi ha
alguna cosa que em torna boig, a part de la meva dona i la meva filla, són les
grans i bones ampolles del Priorat amb uns quants anys al damunt. Aquelles que quan les
obres es destapa el pot de les essències, la màgia d’una comarca única,
l’expressió d’una terra dura i cruel, senzillament un plaer pel meu paladar.
Aquest diumenge li va tocar el rebre al
Clos de l’Obac, en el marc d’un cap de setmana de somni que de ben segur que
repetirem, tot polint alguns petits detalls.
Elegància,
seriositat, treball, terroir, història, passió, llicorella..., seguim al Lola
Bistró gaudint de la vida clandestina.
D.O.Q.PRIORAT.
Celler
Costers del Siurana.
Cupatge de
Garnatxa, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot i Carinyena amb una criança de 14
mesos en bótes de roure francès.
A la vista
és de color cirera fosc amb el rivet encara violaci, de capa mitja alta i amb
llàgrima que ens tinta finament la copa, net i brillant.
Al nas és
engalipador, ànima prioratina, amb la fruita negra madura i dolça en punt just,
nabius, cireres, móres, prunes, notes fumades, carbó, tabac, tòfona, mineral, pissarra, notes fèrriques, especiat,
pebre, vainilla, regalèssia, aromes subtils de menta, flors seques.
A la boca és
profund i envoltant, complex i estructurat, entrada dolça, elegant, de textura
vellutada, fruita negra i notes especiades, mineralitat aclaparadora, manté bona acidesa i uns tanins
suaus i delicats, persistència fantàstica amb post gust mineral i especiat i
final llarg amb subtil record de xocolata amarg.
El preu.., millor m'ho guardo per a mi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada