EMOCIONS I
SENSACIONS.
Cap de
setmana Clandestí per la Fira del vi de Falset. Dos dies que es presenten
carregats d’emocions i de moltes sensacions, i que ens els agafem amb moltes
ganes de gaudir del que més ens agrada, la cuina i el vi. Durant la nostra
estada em gaudit de molts grans moments, però toca parlar del dinar de
Diumenge, quelcom que recordarem durant molts anys i passarà als anals de la
nostra història, i tot per un seguit de petits instants que es van convertir en
el nostre gran moment.
Som a
Altafulla, ja de tornada del gran cap de setmana Clandestí. Desprès d’un bon
aperitiu i quelcom de bombolla per restaurar el cos, dinarem en un petit
restaurant en un petit carreró del petit poble d’Altafulla. Estem parlant de
Lola Bistró, un petit refugi pels freakis del vi i de la bona cuina de platets,
un lloc ple d’encant, amb una bonica decoració molt acollidora i amb
pinzellades retro, que atrau només creuar la porta. No més de 8 taules, el
restaurant és el que es veu, res més, però amb un mostrador de vins que fa
plorar d’emoció. Aixecar-se i passejar per poder escollir el vi és quelcom que
em fa trempar com un cavall!. Vins d’aquí i d’allà, naturals, biodinàmics i els
que no, vins impossibles, anyades impensables, un espectacle extraordinari a
uns preus fantàstics.
La nostra
selecció van ser 7 vins, tots ells fantàstics i emocionants. Començant pel sorprenent
Roc d’Aubaga 2015, un Clos de l’Obac 2005, sense paraules, després li va tocar
al que ens ocupa, el Selma de Nin 2007, sense alè, un Soradal molt correcte, un
Arbois Pupillin 2011, amb agradables notes d’oxidació, un Paul Déthune Grand
Cru, champagne fantàstic per refrescar-nos, i vam acabar amb les extraordinàries
sensacions del Ximénez-Spínola Medium
dry Old Harvest, quelcom embriagador. Bacanal de les grans.
SENSE D.O. –
Pla de Manlleu
Celler
Família Nin-Ortiz
Cupatge de Xarel·lo,
Chenin Blanc, Marsanne i Roussanne amb una criança de 8 mesos en bótes de roure
amb les mares.
A la vista
un fantàstic i seductor color daurat intens i profund, untuós, amb llàgrima
lenta, net i brillant.
Al nas ens
atrapa de seguida, intens i seductor, ens transporta a l’instant a un altre
nivell, molt mineral, notes de misto, pedra foguera, fumat, escabetx, notes de
fruita blanca madura, pera, meló, albercoc, notes de mel, fruits secs,
orellanes, avellanes, quelcom de flor i moltes herbes aromàtiques,
extraordinari, un conjunt d’aromes de gran equilibri i amb una evolució
fantàstica.
A la boca
destaca la seva força i la seva complexitat que segurament ha anat guanyant amb
els anys d’ampolla, profund i greixós, melós, sensació oliosa, molt envoltant, potent
però amb molt de control, de molt volum i amb una acidesa encara extraordinària
que fa que sigui fresc, notes d’orellanes i codony, mel i pera, mineralitat
molt present, amb una persistència fantàstica i un final molt llarg amb algun
subtil record torrat.
Una puta joia de col·leccionista, per gaudir com un animal.
Un vi capaç d’acabar amb tots els adjectius, i amb una quantitat de matisos extraordinaris.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada