SABER FER.
Corullón és
un municipi de la província de Lleó, a la comunitat autònoma de Castella i
Lleó. És un dels municipis d'El Bierzo en els quals es parla gallec.
Introduït
pels romans i estès pels monestirs medievals de l'ordre del Cister, el cultiu
de la vinya i la producció de vi a la zona del Bierzo ha experimentat en els
últims anys una revolució vinícola que ha situat la seva producció al mapa
mundial de grans vins.
El principal
factor de tal èxit es deu a la varietat autòctona de la regió, la mencía, un
raïm negre que ofereix vins estructurats, carnosos, sedosos i elegants,
característiques que han captivat els paladars més exigents i ajuden a mirar el
futur amb optimisme.
Un altre
factor important és la seva situació geogràfica. Situada al nord-oest de
Castella i Lleó i fronterer amb Galícia, el Bierzo gaudeix d'un microclima
especial. L'abric de les Muntanyes de Lleó i la Serralada Cantàbrica
protegeixen la zona dels vents humits de l'Atlàntic, i l'escassetat de pluges
típica de Castella ajuda a l'òptima maduresa dels seus raïms.
O això és el
que diuen....
D.O. BIERZO.
Descendientes
de J.Palacios.
Monovarietal
de Mencia amb una criança de 16 mesos en bótes de roure francès.
A la vista
color entre cirera fosc i porpra amb el rivet grana-morat, de capa mitja-alta i
amb fina llàgrima, net i brillant.
Al nas un
pel tancat, respira, respira, respiraaaa..., això ja és una altre cosa, notes
d’incens, agradable finor, net i intens, aromes de fruita vermella, groselles,
gerds, flors seques, violetes i espígol, notes especiades, herbes aromàtiques,
mineral, carbó, agradables torrats.
A la boca és
un vi vellutat, elegant i equilibrat, auster, de mig cos, agradable, vi
harmònic, voluptuós, potent, amb notes balsàmiques, és expressiu amb la fruita
vermella, i amb un gran frescor floral, tanins marcats, per polir un pèl,
persistència terrosa i mineral i final molt llarg.
Fantàstic, però amb un parell d’anys més al celler....
El preu uns 39 euros.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada