El Picapedrer 2015

CAL PANXA.

El préssec de l'Ordal es troba entre els municipis de Subirats i Avinyonet del Penedès, i és un dels productes de més qualitat de la zona. I ara em direu, per què collons ens parla de préssecs?, doncs per dues raons, sempre és bo aprendre coses noves, si és que no ho sabíeu, i l'altre és que un dels productors més importants de la zona és o era en Josep, el propietari d'Esteve i Gibert.
Es tracta d'un cultiu 100% de secà en un terreny argilós i molt calcari, característiques que fan que el fruit que se'n deriva tingui unes qualitats difícils de trobar en altres regions on el conreu del presseguer també hi és estès. La varietat més coneguda és el préssec de vinya, d'un color groc intens, carnós i dolç però amb un petit toc àcid que el fa molt agradable al paladar.

I els vins del Celler ja no us explico, tasteu-los.


D.O. PENEDÈS.
Celler Esteve i Gibert
Monovarietal de Macabeu amb una criança de 8 mesos en bótes de castanyer.
A la vista color groc daurat de sensació untuosa, amb formació de llàgrima net i molt brillant.
Al nas és un petit passeig familiar per Subirats, mediterrani, aromes frescos de rosada, flors silvestres, fruita, com el préssec i l'albercoc, quelcom de fruita tropical i subtils notes de llevats, pa calent, mineral, pols.
A la boca és un vi ampli, de bona intensitat amb una subtil sensació untuosa, equilibrat i harmònic, amb una acidesa penetrant, cítrica, fresc, amb records d'herbes aromàtiques, fonoll, anisats, de bona persistència i final amb un punt salí i mineral.




El preu a botiga uns 14-15 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada