El préssec de l'Ordal es troba entre
els municipis de Subirats i Avinyonet del Penedès, i és un dels
productes de més qualitat de la zona. I ara em direu, per què
collons ens parla de préssecs?, doncs per dues raons, sempre és bo
aprendre coses noves, si és que no ho sabíeu, i l'altre és que un
dels productors més importants de la zona és o era en Josep, el
propietari d'Esteve i Gibert.
Es tracta d'un cultiu 100% de secà en
un terreny argilós i molt calcari, característiques que fan que el
fruit que se'n deriva tingui unes qualitats difícils de trobar en
altres regions on el conreu del presseguer també hi és estès. La
varietat més coneguda és el préssec de vinya, d'un color groc
intens, carnós i dolç però amb un petit toc àcid que el fa molt
agradable al paladar.
I els vins del Celler ja no us explico,
tasteu-los.
D.O. PENEDÈS.
Celler Esteve i Gibert
Monovarietal de Macabeu amb una criança
de 8 mesos en bótes de castanyer.
A la vista color groc daurat de
sensació untuosa, amb formació de llàgrima net i molt brillant.
Al nas és un petit passeig familiar
per Subirats, mediterrani, aromes frescos de rosada, flors
silvestres, fruita, com el préssec i l'albercoc, quelcom de fruita
tropical i subtils notes de llevats, pa calent, mineral, pols.
A la boca és un vi ampli, de bona
intensitat amb una subtil sensació untuosa, equilibrat i harmònic, amb
una acidesa penetrant, cítrica, fresc, amb records d'herbes
aromàtiques, fonoll, anisats, de bona persistència i final amb un
punt salí i mineral.El preu a botiga uns 14-15 euros.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada