A CAU D'ORELLA.
Moltes de les coses més importants que
ens confessem ho fem xiuxiuejant, o a cau d'orella. Un t'estimo, un
et necessito, un necessito 50 euros, etc..
Doncs segurament els millors vins dels
món també s'expliquen en veu baixa, a cau d'orella, sense fer molt
de soroll, sense necessitat de reconeixements, senzillament amb la
feina ben feta i molt sincera. Vins que no viuen dels PPs del vi, i
que no necessiten de preus astronòmics per enlluernar a les grans
guies mundials. Tan sols vins amb molta ànima, plens de vida i
terra, per enamorar-se sense necessitat de maquillatge. Per mostra un
botó, un vi que desprèn vida, on el raïm s'expressa amb tota
naturalitat i on el més important és, que siguis capaç
d'apreciar-ho.
D.O.Ca. RIOJA
Vinos en voz baja
Cupatge de Garnatxa, Tempranillo i
Pasera amb una criança de 10 mesos en bótes de roure francès.
A la vista vermell robí intens amb
rivet lilós, de capa mitja i fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és un vi molt sincer i sobretot
alegre, molta fruita vermella fresca, cireres de rosada, maduixes
silvestres acompanyades de sotabosc i herbes aromàtiques, fulles de
llorer, records florals de violetes, aromes subtils de pebrot rostit
i notes especiades de pebre vermell, i uns fins torrats quasi bé
imperceptibles.
A la boca expressa encara més tota la
seva sinceritat, com quatre paraules boniques a cau d'orella, subtil,
divertit, carinyós, extremadament fresc, mediterrani, quelcom
rústic, amb la fruita com a protagonista acompanyada per les notes
terroses, acidesa vibrant i uns tanins suaus i delicats, de bona
persistència i final llarg amb notes balsàmiques.
Som a Can Plana, gaudint d'un extraordinari arròs de costella de porc ral i ceps.
El preu a botiga uns 14 euros.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada