Cottanera Etnarosso 2013

MINERALITAT VOLCÀNICA, FRESCOR FLUVIAL.

Harmonia i equilibri entre el calor de la lava volcànica en plena ebullició de l'Etna, i les aigües gèlides del riu Alcantara, i tot ben arropat per la majestuosa i nevada muntanya Nebrodi.

Aquestes són unes condicions idònies perquè la varietat Nerello Mascalese exploti donant el màxim d'expressió i de territori. Contrastos òptims per una maduració perfecte del raïm i poder trobar el punt d'equilibri màxim tant a la vinya, com després més tard a l'ampolla.


D.O.C. ETNA ROSSO
Cottanera.
Cupatge de Nerello Mascalese i Nerello Cappuccio amb una criança de 9 mesos en bótes de roure francès i 18 mesos en ampolla.
A la vista intens color vermell robí amb rivet rosat, de capa mitja-baixa i amb fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és un vi elegant i sensual, amb boniques i intenses notes minerals, pedra seca, carbó mineral, pedra foguera, aromes florals, roses vermelles, fruita fresca, móres, gerds, nabius,notes d'herbes aromàtiques i notes especiades, nou moscada i clau, un vi que desprèn un bonic frescor a la copa.

A la boca és un vi ben equilibrat acidesa-alcohol-dolçor, bonica harmonia aromàtica, suau i elegant com al nas, tanins marcats, dolços, sense ser secants,destaca la seva bona persistència mineral i especiada, i un bon final amb les notes de la fruita fresca.


Un vi a tenir en compte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada