Amb el terme Grand Cru es fa referència
a un concepte que evoca a una parcel.la o finca on s'elaboren vins
excepcionals gràcies a un excel.lent terroir i del saber fer del
viticultor.
Els primers Grand Cru Classé es van
determinar a França al segle XIX. La necessitat d'una classificació
dels millors vins de Bordeus va sorgir amb motiu de l'Exposició
Universal de París de l'any 1855. El mateix emperador Napoleó III
va demanar un sistema de classificació per als millors vins de
Bordeus que anaven a mostrar-se als visitants de tot el món. El
Sindicat de Negociants de Vi va ser l'encarregat de catalogar als
vins segons la reputació del Château i el preu de mercat, el que en
aquella època es relacionava directament amb la qualitat.
El resultat va ser la Classificació
Oficial del Vi de Bordeus de 1855, una llista dels millors vins,
denominats els Grand Cru Classé. També cal dir que aquesta
classificació de 1855 es va realitzar entre els cellers de la regió
del Medoc i de Sauternes, i no de tots els cellers de Bordeus.
Lleig, molt lleig.
SAUTERNES AOC.
Domaine Château Doisy-Védrines
Cupatge de Sémillon, Muscadelle i
Sauvignon amb una criança de 18-20 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color daurat intens, untuós,
amb densa llàgrima lenta, net i brillant.
Al nas és subtil, elegant i de bona
intensitat, molt atractiu, i amb una infinitat aromàtica
extraordinària i complexa, notes de pinya fresca, albercoc, préssec,
cítrics, mandarina, pell de taronja i de llimona, coco, vainilla,
records de mel i codonyat i subtils records de sucre cremat i
ametlles torrades, aromes de pastisseria.
A la boca destaca el seu equilibri,
l'acidesa ben integrada amb les notes dolces de la botrytis, és suau
i delicat, molta fruita melosa, gras, és precís, rodó,
agradablement sàpid gràcies a una acidesa de qualitat i molt
marcada, persistència cítrica i final llarg amb notes de fruita
confitada i mel.
El preu a botiga uns 35 euros
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada