Destrankis 2017

ADDICCIÓ HONESTA.

La família Aixalà Alcait va començar la seva aventura com a elaboradors al 2005, cal senyalar l'experiència anterior com a bodeguer del Jordi Aixalà, treballant per a cellers reconeguts del Priorat, fins que es va decidir a fer el seu propi celler.
Els vins s'elaboren amb raïms procedent de finques ecològiques, certificades i propietat de la família Aixalà Alcait, aquestes són Els Amitxers, Clivelles, Bessons i Pardelasses i altres finques arrendades. Totes elles ubicades dins el terme municipal de Torroja del Priorat, al cor de la denominació d'origen qualificada Priorat.
Us explico la seva història perquè és un dels cellers que últimament em té el cor robat, un celler que ha despertat en mi els 6 sentits, (jo en tinc un de més i costa molt que es desperti), humil, honest, respectuós, sincer..., entre d'altres coses. Els seus vins parlen i respiren territori, expressen i desperten inquietuds, mimen les sensacions.
Tot va començar amb el gran Coster de l'Alzina, i vaig voler més, necessitava més, vam continuar amb l'Estrankis i em vaig convertir en un “yonqui” del celler, necessitava encara més, i la cosa continuarà...  



DO.Q. PRIORAT.
Celler Aixalà Alcait
Cupatge de Garnatxa i Carinyena amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès de tercer i quart any.
A la vista color vermell cirera intens amb el rivet violaci, de capa mitja-alta i de llàgrima densa i abundant, net i brillant.
Al nas és un espectacle extraordinari d'aromes, de llum i de color!, en primer lloc ens atrapa la fruita vermella fresca, maduixes i gerds, les fantàstiques notes mediterrànies, de farigola, romaní, pinassa, molses fresques, agradables i subtils notes cítriques, pell de taronja i quelcom més àcid com la mandarina, mica en mica amb l'estona, tot va madurant, apareix fruita negra madura, prunes, nabius, confitures,espècies dolces, vainilla, regalèssia, quelcom de xocolata amarga i les notes minerals presents en tot moment, pissarres.
A la boca és mostra molt llaminer i alhora fresc, de bonica sedositat, caràcter prioratí juvenil amb molt de seny, molta fruita golosa, records balsàmics, acidesa refrescant que ens marca tot el recorregut, tanins vius, gens agressiu, estructurat, persistència bastant remarcable i final llarg amb notes torrades de cacau i minerals.


Per gaudir, gaudir, i gaudir com un cabrit. Extraordinari!!!
El preu a botiga 11-12 euros, una bogeria!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada