Petit Pissarres 2016

TROBALLES.

L'èxit de trobar alguna cosa especial o desconeguda. Quelcom semblant ens va passar amb aquest vi un dissabte qualsevol en algun restaurant de casa nostra. Estem molt oberts a tastar tot lo que desconeixem o no hem tastat encara, i se'ns va presentar l'ocasió i no vam dir pas que no. No és cap novetat que el Priorat em té el cor segrestat, i que el meu estimat òrgan pateix el síndrome d'estocolm, tot això es tradueix en una devoció innata i desenfrenada en tastar tots els priorats existents que mica en mica arriben a les meves mans.
Aquesta va ser una bona ocasió.


D.O.Q. PRIORAT.
Celler Costers del Priorat.
Cupatge de Garnatxa i Carinyena amb una criança de 6 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color vermell grana fosc amb el rivet morat, de capa mitja -alta i amb llàgrima intensa i abundant que ens tinta un xic la copa, net i brillant.
Al nas és perfum intens de prunes i cireres madures recolzades per les violetes pansides, aromes especiats, regalèssia, records cítrics, de pell de taronja i notes de nespres, notes fumades i terroses.
A la boca és mostra potent, però àgil, fàcil de beure, és llaminer, especiat i afruitat, amb una acidesa elegant i de perfil sàpid, tanins fins i sedosos, de bona persitència i final força llarg amb notes especiades i de regalèssia.

Un vi directe, molt autèntic, i autòcton, amb una gran relació qualitat-preu.


El preu a botiga uns 10-11 euros, al restaurant uns 17 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada